Logo Realitatea.md

Chicu a mers astăzi în prima vizită de inspecție la șantierul de construcție a unui drum nou (FOTO)

17 Noiembrie 2019, 12:41 // Societate

Premierul Ion Chicu a mers astăzi într-o vizită de inspecție la șantierul de construcție a sectorului de drum pe traseul satul Porumbreni - orașul Cimișlia.

Foto: gov.md

La fața locului, prim-ministrul a avut câteva ședințe cu responsabilii tehnici și managementul companiei constructoare, în cadrul cărora a fost informat despre mersul lucrărilor și problemele confruntate de compania constructoare. În acest sens șeful Executivului a vizitat mai multe puncte ale șantierului. Compania constructoare, printre alte probleme, a abordat problema „gropilor de împrumut" pentru alimentarea șantierului cu argilă, necesară pentru lucrările de terasament. În cadrul discuției premierul a menționat: „Infrastructura rutieră e un imbold pentru creșterea economiei. Creșterea economică înseamnă locuri de muncă și condiții de viață mai bune".

Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani. Însă, compania constructor progresează în realizarea lucrărilor mai rapid decât în programul contractului și dă asigurări că lucrările se vor încheia în 27 de luni.

Proiectul prevede construcția unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investițiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanțate de Banca Europeană de Investiții.

Odată cu darea în exploatare a drumului, acest segment va fi parcurs zilnic de circa 7 mii de unități de transport.

Premierul a dispus ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare amplă pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară pentru a aprecia obiectiv capacitatea actuală a sectorului de construcții și a statului de a asigura implementarea proiectelor mari de dezvoltare a infrastructurii.

Citeste tot despre: chicu, drum nou, inspecție, șantier
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile