Logo Realitatea.md

Chicu a remarcat că fenomenul corupției a fost prea mult timp tolerat de politicieni și organele statului

09 Decembrie 2019, 12:44 // Societate

Ion Chicu a participat la Conferința Națională Anticorupție. Premierul a remarcat că fenomenul corupției a fost prea mult timp tolerat de politicieni și organele statului.

Foto: gov.md

„De ani de zile, politicienii si formatorii de opinie fac competiție cine vorbește mai inspirat despre fenomenul corupției, cine organizează conferințe mai mari, dar intensitatea discuțiilor publice nu a adus rezultatele așteptate. Trebuie să ne ocupăm serios de readucerea încrederii oamenilor în ziua de mâine, iar pentru asta trebuie să modernizăm economia, să industrializăm țara, să creăm locuri de muncă și să creștem bunăstarea oamenilor”, a declarat oficialul.

Premierul a îndemnat să se renunțe la atacuri agresive, la adresa oamenilor de la care se așteaptă progrese în combaterea corupției: „Dacă vrem ca ei să își facă treaba mai bine – haideți să-i ajutăm să devină mai buni”.

Șeful Executivului s-a adresat către ofițerii CNA, dar și ai altor instituții de profil: „Noi, echipa Guvernului, mizăm pe responsabilitatea, obiectivitatea și buna voastră intenție de a schimba lucrurile în Moldova. Avem nevoie de energia, inspirația și patriotismul Dvs. Sunt adeptul ideii că ordine în casa noastră putem face doar noi – haideți să facem ordine și să construim împreună un viitor bun aici, acasă”.

În context, prim-ministrul a menționat că a decis crearea unei instituții publice menită să coordoneze activitățile de voluntariat și să promoveze implicarea largă a cetățenilor în eradicarea fenomenului corupției.

Citeste tot despre: chicu, coruptie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile