Logo Realitatea.md

Chicu califică drept „insinuări ale unor partide” zvonurile, precum că se încearcă fraudarea alegerilor prezidențiale

21 Septembrie 2020, 09:37 // Politica

Premierul Ion Chicu spune că sunt „insinuări”, atunci când unele partide politice bat alarma și susțin că guvernarea actuală, în frunte cu Igor Dodon, ar încerca să fraudeze alegerile prezidențiale, pentru a rămâne șef al statului încă un mandat de patru ani. Declarațiile au fost făcute de oficial, după întrevederea tradițională de luni, 21 septembrie, avută cu Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Am văzut că unele forțe politice continuă atacurile asupra Comisiei Electorale Centrale. Dacă unii politicieni vin cu insinuări și învinuiri despre fraudare, atunci să vină cu probe și să își dea seama la ce poate duce astfel de insinuări”, a declarat Chicu.

Prim-ministrul spune că „personal” a informat unii ambasadori străini despre aceste atacuri asupra Comisiei Electorale Centrale, pe care le-ar face unii politicieni. „Încă odată fac apel către politicieni ca să-și construiască campania pe idei și proiecte cum să facă viața mai bună în Republica Moldova și să nu vină cu atacuri asupra Comisiei Electorale Centrale. Să nu fraudeze ei alegerile prezidențiale prin zvonuri precum că ar urma să fie fraudate”, a mai îndemnat Ion Chicu.

Totodată, premierul a menționat că Guvernul „este determinat și depune tot efortul ca aceste alegeri să fie desfășurate în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale. În acest sens se alocă toate resursele”. „Ne dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot. Ministerul Afacerilor Externe se ocupă de identificarea spațiilor pentru secțiile electorale peste hotare. Este o provocare din cauza pandemiei. Mai multe țări europene se confruntă cu probleme serioase din cauza pandemiei și putem întâmpina dificultăți în deschiderea secțiilor de votare. Guvernul va aloca banii necesare atât pentru dezinfectanți cât și pentru tot ce este necesar pentru organizarea alegerilor în condiții de pandemie”, a conchis acesta.

CITEȘTE ȘI:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile