Logo Realitatea.md

Chicu: „Dacă în funcția de ministru vine o persoană care este inacceptabilă pentru mine, atunci eu n-o să accept… să continui”

04 Martie 2020, 16:30 // Politica

Premierul Chicu a declarat că nu știe despre partajarea funcțiilor de miniștri în cazul coaliției dintre PSRM și PDM, iar la moment așteaptă lansarea negocierilor între cele două fracțiuni.

„La etapa actuală nu știu despre discuții privind partajarea ministerelor, dar bineînțeles când este vorba de a crea o coaliție parlamentară de regulă se partajează portofolii în Cabinetul de miniștri, funcții în Agenții ș. a. Nu e bătută în cuie în general crearea acestei coaliții. Dacă în negocierile respectivă nu se discută și funcția de prim-ministru, atunci voi avea și eu o opinie, o poziție în privința potențialilor candidați”, a declarat Chicu.

„Dacă în funcția de ministru vine o persoană care este inacceptabilă pentru mine, atunci eu n-o să accept… să continui bineînțeles”, a mai spus premierul, după ședința Guvernului.

PSRM a convocat astăzi Consiliul Republican pentru a discuta strategia politică și acțiunile pentru perioada următoare. În rezultat, au decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM.

VEZI ȘI:

PSRM a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM, în baza acordului semnat anterior cu ACUM

„Coincidență”. Dodon susține decizia PSRM de a face coaliție cu PDM și gândește exact ca și socialiștii

Reacția PAS la invitația PSRM către PDM de a crea o coaliție: Are de ales între reformare sau anexare

Ce ministere și instituții de stat ar urma să le revină PDM-ului în cazul coaliției cu socialiștii

Citeste tot despre: chicu, coaliție, PDM, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile