Logo Realitatea.md

Chicu, felicitat de oficiali străini! Medvedev i-a urat o guvernare plină de realizări în interesul cetățenilor

16 Noiembrie 2019, 16:37 // Actualitate

Noul prim-ministru, Ion Chicu, a primit mesaje de felicitare cu ocazia învestirii în funcție din partea mai multor oficiali străini, transmite IPN. În mesajul său, prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și-a exprimat încrederea că activitatea premierului Chicu și a cabinetului de miniștri pe care-l conduce va contribui la dezvoltarea dialogului constructiv dintre cele două țări.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că pe dimensiunea bilaterală s-au acumulat mai multe subiecte de importanță națională, clarificarea cărora e în măsură să determine progrese importante în domeniile social și economic.

Ion Chicu a fost felicitat și de către președintele BERD, care a asigurat că instituția va rămâne un partener de încredere al susținerii dezvoltării economice în Republica Moldova, inclusiv va ajuta la atragerea investițiilor directe. În același mesaj, președintele BERD l-a invitat pe prim-ministru la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții, care va avea loc la Londra, în data de 22 noiembrie.

Și ambasadorul Republicii Slovacia, Dušan Dacho, și-a exprimat aprecierea înaltă a relațiilor bilaterale și încrederea că evoluția parteneriatului va cunoaște o dezvoltare pe toate dimensiunile odată cu preluarea șefiei Guvernului de către Ion Chicu. Ambasadorul i-a urat prim-ministrului un mandat de succes.

Joi, 14 noiembrie, Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile