Logo Realitatea.md

Chicu promite ambasadorilor acreditați la Chișinău că implementarea Acordului de Asociere constituie o prioritate, deși anterior a criticat UE

15 Noiembrie 2019, 17:30 // Politica

Ambasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați astăzi la Guvern, pentru un dialog cu noul prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat. Șeful Executivului a asigurat că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, deși anterior Ion Chicu a adus critice la adresa UE, menționând că s-ar face vinovată de furtul miliardului din cele trei bănci.

Foto: gov.md

„Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile  noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE", a spus șeful executivului la întrevederea cu ambasadorii acreditați la Chișinău.

Postarea de pe Facebook a lui Ion Chicu, unde aduce învinuiri UE că s-ar face vinovată de furtul miliardului, pe care ulterior a șters-o de pe pagina sa.

Foto: Vitalie Călugăreanu

Premierul a mai subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării. „Ne dorim continuitatea unui dialogul politic, economic, cultural și umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relațiilor și dreptului internațional cu toate statele comunității internaționale, în prim plan cu partenerii strategici și tradiționali ai țării noastre", a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău au apreciat hotărârea și determinarea cu care noul Executiv s-a angajat să pună în aplicare programul stabilit și au declarat ca vor continua să sprijine schimbările întru beneficiul cetățenilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile