Logo Realitatea.md

Chicu răspunde la adresările Mitropoliei: Doamne, iartă-mă și dă-mi minte, și putere să reacționez înțelept, și calm la așa ceva

20 Mai 2020, 13:45 // Actualitate

„Doamne iartă-mă și păzește-mă de păcate. Și dă-mi minte și putere să reacționez înțelept, și calm la așa ceva”. Cu o astfel de reacție a venit astăzi premierul Ion Chicu la adresarea făcută ieri de Mitropolia Moldovei către acesta, privind „ciparea în masă” a moldovenilor.

„Să fim milostivi și înțelegători. Se poate întâmpla cu fiecare dintre noi, ca rațiunea să ne fie întunecată de puterea instinctelor, ispitelor și rătăcelelor. Să ne rugăm cu toții pentru luciditate și sănătatea oamenilor. Inclusiv, a cetățenilor birocrați și angajați ai Bisericii. Această criză ne reamintește cât de important este să restabilim sistemul de educație/învățământ în țară. Într-o societate elevată asemenea „avertismente" nu ar avea cum să apară. N-ar avea rostul. Doamne iartă-mă”, se mai arată în mesajul premierului, postat pe Facebook.

Amintim că, ieri, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova a adoptat în cadrul ședinței două adresări către conducerea țării, prin care se opune unei eventuale vaccinări în masă împotriva coronavirusului, prin care presupun că s-ar dori ciparea moldovenilor precum și a interdicțiilor menținute bisericilor.

Totodată, Ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova consideră binevenită inițiativa ca, în cel mai scurt timp, autoritățile să invite reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Moldova ca să reformuleze hotărârea Comisiei Naționale Extraordinară în Sănătate Publică, astfel încât să li se permită preoților să oficializeze slujbe în biserici, cu asistarea credincioșilor: „În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii. Nu luptați împotriva Bisericii, căci cel care o apără este Hristos”, se arată în demersul făcut către autorități.

Citeste tot despre: Ion Chicu, Mitropolia, reacție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile