Logo Realitatea.md

China are o nouă strategie de dezvoltare a economiei, în contextul războiului comercial cu SUA: viața de noapte

29 Septembrie 2019, 08:45 // În lume

Din cauza războiului comercial pe care îl poartă cu Statele Unite, China - cea de-a doua mare economie a lumii - încetinește. Autoritățile de la Beijing au anunțat lansarea unor proiecte menite să impulsioneze economia chineză. Unul dintre ele vrea să contribuie la viețile de noapte pentru a aduce mai mulți bani la buget, transmite Digi24.

Foto: thatsmags.com

Gvernul de la Beijing incurajează companiile şi autoritățile locale să contribuie la dezvoltarea așa-numitei „economii de noapte”.

În acest scop, mai multe magazine şi-au extins programul de lucru, iar oraşele au început să investească bani în spectacole de lumini grandioase. Toate aceste decizii au fost luate pentru a-i determina pe oameni să cheltuie mai mulţi bani pe timpul nopţii.

Și centrele comerciale s-au adaptat cerințelor puternicului Consiliu de Stat, cel care a elaborat acest proiect de stimulare a economiei la sfârșitul lunii august. În acest caz, mall-urile nu s-au mărginit doar la creșterea programului de lucru, ci au deschis terase în exteriorul cladirilor unde cântă trupe live, au deschis locuri pentru jocuri pe calculator și noi cinematografe.

Turismul este un alt sector asupra căruia autoritățile și-au îndreptat atenția pentru a contribui la avansul economiei. Unele orașe au cheltuit milioane de yuani pentru a face jocuri de lumini sau alte atracții de acest gen pentru a atrage turiștii.

Însă China mai are mult până să ajungă la o viață de noapte vibrantă precum în alte orașe mari din lume. Analiștii spun că viața de noapte este o oglindă a vitalității economiei. Ei arată că în orașe precum New York sau Londra, cheltuielile făcute pe timp de noapte sunt determinate, în special, de spectacolele de pe Broadway sau alte activități culturale din aceste locuri. Însă în Beijing nu există suficiente astfel de activități și asta creează oportunități de dezvoltare a scenei culturale și de artă din capitala chineză.

Citeste tot despre: China
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile