Logo Realitatea.md

Chiril Lucinschi, indignat de învinuirile care i se aduc în instanță: „Eu nu sunt Baba Vanga” (VIDEO)

02 Februarie 2018, 16:45 // Societate

Chiril Lucinschi se arată nemulțumit în continuare de învinuirile care i se aduc în instanță, la fel ca și avocații săi ale căror cereri au fost respinsă în lanț, astăzi, 2 februarie, la Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani).

„Se creează o impresie că partea acuzării vrea să ține ceva în secret. Toate cererile și toate interpelărilor noastre au fost respinse. Mai mult, pentru recuzare noi am pregătit un documente destul de complex, care a avut nevoie să fie examinat, dar decizia a fost luată în 10 minute. Se face o legătură falsă între mine și frauda bancară care a avut loc în noiembrie 2014, când de fapt toată perioada invocată la mine în dosar a fost înainte. Sunt învinuit că în anul 2012 trebuia să știu ce va fi în anul 2014. Eu nu sunt baba Vanga și nu pot să prevăd viitorul. Aceasta este învinuirea”, a declarat Chiril Lucinschi.

Astfel, dosarul său va fi în continuare examinat de judecătoarea Elena Cojocari.

Totodată, avocații fostului deputat au solicitat ca, odată ce primarul de Orhei Ilan Șor este martor-cheie, sentința acestuia să fie anexată la dosar. „Sentința lui Ilan Șor este importantă în dosarul lui Chiril Lucinschi, însăși procurorul (n.r. Eugen Rurac) îl învinuiește pe Chiril Lucinschi, precum că el trebuia să știe că banii care i-au fost transferați de către trei firme ale lui Șor, care au fost dobândiți ilicit. Ni se spune că este secretă, când ea de fapt trebuie să fie publică. Este straniu că dna judecătoare a respins și această cerere, motivând că nu se refere la cauză, când aceasta este un element de învinuire”, a explicat Gheorghe Ulianovschi.

„În ordonanța de punere sub învinuire, dl procuror invocă un oarecare circuit financiar-bancar. Deci, la baza acestuia, el prezintă niște copii neautentificate ale unor extrase din rulajele bancare. Noi nu cunoaștem de unde dl procuror le-a obținut, or era obligat să indice direct cine este persoana juridică emitentă. Am solicitat să nu fie admise ca probe și să fie excluse din dosar. O parte din aceste rulaje sunt în limba letonă și nu au fost traduse. Instanța nu a vrut să se expună astăzi și a zis că va lua o decizie odată cu hotărârea pe acest caz. Este foarte interesant cum instanța va putea să se expună în privința vinovăției sau nevinovăției lui Chiril Lucinschi în baza unor copii neautentificate. Este strigător la cer!”, a adăugat avocata Corina Stratan.

În acest sens, procurorul de caz, Eugen Rurac a explicat următoarele: „La ședință, a fost pusă în discuție, inclusiv, lista probelor apărării. Obiecții împotriva probelor nu au parvenit din partea acuzării, respectiv acestea au fost examinate și admise de instanță. [...] Sunt anumite rulaje bancare, care conțin doar cifre și denumiri de companii. Nu are niciun sens să traduci cifre, sume de bani”

Realitatea.md amintește că Chiril Lucinschi a fost reținut pe data de 25 mai și este suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Actualmente, acesta se află mandatul de în arest la domiciliu, declarându-se nevinovat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile