Logo Realitatea.md

Chirtoacă a cerut, din nou, recuzarea judecătorului Negru! Solicitarea i-a fost respinsă. Declarațiile procurorului și ale inculpatului (VIDEO)

20 Iunie 2018, 13:07 // Societate

UPDATE: Dorin Chirtoacă a cerut și recuzarea procurorului de caz Dumitru Robu, învinuindu-l de abuz și neglijență în serviciu. Această cerere a avocaților, la fel, a fost respinsă de judecătorul Alexandru Negru.

La ședința de azi în dosarul lui Dorin Chirtoacă avocații fostului primar au cerut, din nou, recuzarea judecătorului Alexandru Negru. Inculpatul susține că a cerut acest lucru din motiv că magistratul nu permite lui și apărării accesul la dosar. La rândul lui, acuzatorul de stat spune că apărarea recurge la o tactică de tărăgănare a procesului.

Foto simbol

Și această cerere de recuzare a fost respinsă ca fiind neîntemeiată: „Ședința continuă în aceeași componență”, a conchis judecătoarea care a examinta cererea. 

„Este un comportament abuziv, inclusiv și instanța a constatat acest lucru. E un comportament intenționat de a tărăgăna procesul”, a declarat procurorul de caz Dumitru Robu.

La rândul său, Dorin Chirtoacă susține că a declarat anterior și rămâne pe aceeași poziție și anume că va înainta cereri de recuzare a judecătorului de fiecare dată când vor apărea circumstanțe noi.

„Nu ni se permite elementar accesul la dosar. Am descoperit că mai sunt 11 volume din dosar. Acest lucru a ajuns în judecată încă în luna martie, dar abia acum am văzut documentul acesta (...). E un drept elementar să ai acces la materialele în privința cărora ești acuzat”, a declarat ex-primarul capitalei, menționând că se aștepta ca cerere să-i fie respinsă. 

Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții.

În ambele cazuri, fostul primar se declară nevinovat. Următoarea ședință de judecată la Judecătoria Buiucani va avea loc pe data de 29 mai 2018.

Vezi și:

(UPDATE) Ședință în dosarul lui Dorin Chirtoacă: Procurorul susține că Pincevschi a confirmat vina fostului primar, ex-edilul neagă (VIDEO)

Pincevsky, audiat circa 5 ore în dosarul „Chirtoacă”: Îmi trebuiesc două zile, ca să vă explic (VIDEO)

Gamrețki, audiat în dosarul „Chirtoacă” a cincea oară. Procuror: Am făcut însemnări deja pe 20 de file (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile