Logo Realitatea.md

Chirtoacă a vorbit la telefon cu Dumbrăveanu. Ministra Sănătății l-a anunțat pe Chicu că este bolnavă de coronavirus, însă acesta oricum a făcut nunta fiului său (VIDEO)

31 August 2020, 12:46 // Actualitate

Președintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a sunat-o ieri pe ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care este infectată cu coronavirus și se tratează la domiciliu și a discutat cu aceasta mai multe subiecte. Anunțul a fost făcut astăzi de Chirtoacă, în timpul unei manifestații de la Președinție.

Embed:

Dorin Chirtoacă susține că ministra Sănătății l-a anunțat pe Chicu despre faptul că a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, însă acesta oricum a organizat și desfășurat nunta fiului său, fapt pentru care trebuie să răspundă în fața legii, odată ce tot el a interzis acest gen de ceremonii. 

„În ceea ce o privește pe doamna Dumbrăveanu vă pot spune că l-a informat pe Chicu că este bolnavă de COVID. Eu am vorbit cu dumneaei la telefon ieri și mi-a spus mai multe lucruri. Presiunea din momentul în care ea a informat prim-ministrul despre faptul că ea este bolnavă de coronavirus, iar Ion Chicu și-a pus palma într-un loc, scuzați-mă de expresie, și a plecat la nuntă, interzisă de el acum o lună, asta înseamnă că răspunderea este pe el și Dodon. Ei toți trei trebuie să-și dea demisia, însă presiunea este pe Chicu și Dodon – ei sunt cei care poartă răspundere pentru tot ce se întâmplă, conform atribuțiilor de funcție”, a spus Chirtoacă.

Liderul liberalilor afirmă că președintele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Ion Chicu și președintele țării erau obligați să o securizeze pe Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și să numească un ministru al Sănătății interimar.

Amintim că, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a fost diagnosticată cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat sâmbătă chiar ea, pe pagina sa de Facebook, după ce despre starea ei de sănătate a scris și președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

La câteva ore de la anunţul făcut pe reţeaua de socializare, Viorica Dumbrăveanu a adăugat și o fotografie cu rezultatul testului pozitiv în care se vede că diagnosticul a fost confirmat în data de 25 august, adică marți, iar ministrul a anunțat despre acest lucru abia sâmbătă, 29 august.

Aceasta, deși deja cunoștea că este infectată cu coronavirus, a participat miercuri la ședința Cabinetului de miniștri, care s-a desfășurat în regim online. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile