Logo Realitatea.md

Chirtoacă, despre moartea primarului de Sângera: „Era mai greu de găsit în ultima perioadă, mai închis în sine... Ce s-a întâmplat totuși cu Mihai Lari?”

31 Iulie 2017, 14:49 // Actualitate

Dorin Chirtoacă, primarul capitalei suspendat temporar din funcție, a comentat decesul subit al fostului său coleg de partid, primarul de Sângera, Mihai Lari. El spune că s-a văzut ultima oară cu Lari încă în primăvară, dar, din spusele colegilor, el era mai închis în sine, în ultima perioadă. 

„Am fost împreună în toate campaniile din 2007 încoace, peste tot: la Sângera, la Revaca, la Dobrogea. Deși a fost primar între 1993 si 1999, iar după, nu reușea să fie reales, din cauza unei ostilități din satul Dobrogea, că le-ar fi spus "venetici" la nervi, odată, totuși, a insistat. Câștiga tot timpul în Sângera și Revaca, dar avea o problemă cu Dobrogea. A candidat din nou în 2011 și apoi în 2015. Iată că în 2015 a reușit să fie reales. Lupta pentru a fi ales din nou ca pentru un act de dreptate, cel puțin așa am simțit eu... Tot timpul cerea mai mult pentru localitate. Tot timpul aveam impresia, chiar că se grăbea să facă mai mult și mai repede, prea repede poate. Ultima dată ne-am văzut în această primăvară, era la fel de insistent. Ce s-a întâmplat între timp?”, a comentat Dorin Chirtoacă.

El spune că a discutat despre Lari chiar joia trecută, pe holurile Judecătoriei de la Buiucani depre primarul de Sângera: „Spuneau colegii că era mai greu de găsit în ultima perioadă, că era cumva mai închis în sine și că era cumva în umbră... Acum rămâne de aflat cauza acestei stări”, a spus Chirtoacă.

Edilul capitalei a mai precizat că în ultimul timp, la Sângera, ca și la Băcioi, unde ambii primari sunt din PL, ar fi avut loc o serie de percheziții, la fel ca și în alte subdiviziuni ale Primăriei: „Ce s-a întâmplat totuși cu Mihai Lari?”, s-a întrebat retoric Dorin Chirtoacă. 

Amintim că primarul orașului Sângera, Mihai Lari, a fost găsit împușcat în cap, ieri dimineața. Potrivit poliției, edilul, în vârstă de 55 de ani, și-a pus capăt zilelor.

Vezi și:

Liberalii deplâng moartea primarului de Sângera, Mihai Lari: „A fost un specialist pe care multe orașe și sate și l-ar fi dorit”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile