Logo Realitatea.md

Chirtoacă, după accidentul de la Buiucani: „Jizdan apucă prăjina, Năstase se face că plouă, Ceban face poze cu pensionari, iar Dodon a plecat în Asia. Eu am pus limitatoare”

01 Octombrie 2019, 18:15 // Stiri

Pentru că nu e prea băgat în seamă în ultima vreme, opinia publică fiind focusată în ultimile zile pe accidentul din sectorul Buiucani al capitalei între un Porsche Cayenne și un troleibuz, soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor peste 20, fostul primar general și actual concurent electoral pentru șefia Capitalei Dorin Chirtoacă a decis să se „implice” de sine stătător în „problemă”. Astfel, acesta acuză politicienii la stânga și la dreapta, menționând că nici presa nu va prelua postarea sa, pentru că „adevărul nu convine nici celor de ieri, nici celor de azi”. 

Într-o postare pe Facebook, referitor la accidentul de ieri, Dorin Chirtoacă face trimitere atât la fosta guvernare, cât și la actuala. Astfel, potrivit lui, „Jizdan apucă prăjina, Năstase se ocupă de imagine și se face că plouă, Ceban face poze cu pensionari, iar Dodon a plecat în Asia sa iubită”, încercând să-i implice pe toți în producerea accidentului.

Detaliind, președintele Partidului Liberal face trimitere la o postare de ieri a fostului ministru de Interne, democratul Alexandru Jizdan, care, potrivit lui, „a încercat să arunce vina pentu accident pe actuala guvernare”.

„În loc să răspundă la întrebarea de ce avem o asemenea situație generală de impunitate și dezmăț de ani de zile, azi Jizdan, care a fost ministru MAI, și PD-ul, au apelat „producerea” unei știri aiurea, arătându-se preocupați de soarta vilei de la Condrița (manevra aceasta se numește diversiune, în stilul „operativnicilor” de la SIS si MAI). Ridicol!”, constată Chirtoacă.

Acesta însă nu se oprește aici, menționând că „exemplul de comportament iresponsabil în trafic l-a dat însuși Dodon, când circula tot cu 130 km/oră și s-a răsturnat cu Mercedesul blindat, dincolo de Strășeni, unde limita de viteză era 30 km/oră, pentru că era șantier”. „Ceban, în mod evident, nu are nimic de spus”, mai menționează fostul primar general în același context.

Nu e lăsat într-o parte nici „nivelul actualului MAI”, pentru că, în opinia liberalului „după dictatura PD, sistemul s-a relaxat”. „Năstase plimbă ursul pe toate meridianele lumii, nu mai știe ce vrea să fie - ministru, primar, președinte de Parlament etc., se ocupă cu memorandumuri și PR, pune cumătri în funcție, face experimente reversibile prin oraș, iar poliția primește sarcini de care doriți, numai nu de cele care trebuie, pentru creșterea siguranței în trafic. Cum este plin de confuzie Năstase, cam așa devine și poliția, după chipul și asemănarea sa”, mai scrie Chirtoacă în postarea sa.

Acesta nu uită nici să-și asume unele merite proprii la „creșterea siguranței rutiere”, menționând că ani la rând, a pus pe străzi limitatoare de viteză. „Chiar dacă am fost criticat pentru această decizie, pentru că enervează șoferii, am făcut asta pentru că altfel, în condițiile descrise mai sus, nu pot fi potoliți amatorii de a „zbura” prin Chișinău, mai ales după reparația integrală a unor străzi. Acum, nu numai că nu mai pune nimeni limitatoare, dar le scot și pe cele puse de mine”, afirmă președintele liberal.

„Concluziile vin de la sine”, constată Dorin Chirtoacă, „accidente putem păți cu toții, aici însă este vorba despre crimă, crimă a statului, a sistemului putred și ticălos, împotriva cetățenilor”.

Într-un final, fostul primar nu evită să arunce câteva săgeți și în adresa presei - „presa puterii, dar și cea a „opoziției”,  care în opinia sa „nu va prelua această postare, pentru că aici se spune adevărul, adevăr care nu convine nici celor de ieri, nici celor de azi”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile