Logo Realitatea.md

Chirtoacă, după depunerea actelor pentru înregistrarea în cursa electorală: „Să fie clar! Candidez pentru un singur mandat” (VIDEO)

19 Septembrie 2019, 12:39 // Stiri

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, președintele liberal Dorin Chirtoacă, a depus azi actele de înregistrare în cursa electorală. După ce a fost deja de trei ori ales în această funcție, Chirtoacă a ținut să specifice că își dorește un singur mandat, pentru a-și duce până la capăt toate proiectele începute în mandatul anterior.

„Dacă pentru unii participarea la aceste alegeri este o posibilitate de afirmare, eu sunt în situația în care pot sta pe rezultatele mele, mă pot uita în jur și vedea rezultatele mele. Iată văd unul din troleibuzele dintre cele 250 aduse de mine și multe altele. Înțeleg că locuitorii Chișinăului ar putea spune că am avut trei mandate și îmi ajunge. O să înțeleg dacă vor decide așa. Dar, în același timp, eu nu am fost lăsat să-mi duc proiectele până la capăt. Doi ani în urmă am fost arestat ilegal. Motivația mea este de a-mi duce proiectele până la capăt”, a declarat Dorin Chirtoacă după ce a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău.

Fostul primar general a ținut să precizeze clar că își dorește un singur mandat și va fi bucuros dacă locuitorii capitalei vor considera că merită să-și ducă proiectele până la capăt.

Totodată, președintele liberal a menționat că, „ar fi periculos și n-ar merita Chișinăul ca pe el să pună mâna gruparea de infractori, escroci, care se găsește la conducerea Republicii Moldova astăzi”, a spus Chirtoacă precizând că se referă la „Dodon, Greceanîi, Ceban, Năstase și toți ceilalți”.

„Aceștia au capturat azi Republica Moldova și vor astăzi să captureze Primăria. Am fi exact în situația în care am fost cu Primăria în ultimii doi ani. Nu cred că se merită așa ceva pentru Chișinău”, a opinat el.

Nu în ultimul rând, cea de-a treia motivație a lui Chirtoacă este de a reda speranța tineretului și a tuturor Moldovei că Moldova va avea „un viitor prosper, european, corect, prosper, decent”.

„Această speranță a fost furată. Prima dată prin deturnarea scopurilor Alianței pentru Integrare Europeană și a doua oară prin ceea ce se întâmplă astăzi prin dodonizarea Republicii Moldova. Această speranță trebuie să revină în ochii fiecărui tânăr din Moldova”, a conchis Dorin Chirtoacă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile