Logo Realitatea.md

Chirtoacă își îndeamnă electoratul să-l voteze pe Năstase în turul doi și vine cu o propunere către forțele unioniste și pro-europene (VIDEO)

21 Octombrie 2019, 11:30 // Politica

Partidul Liberal vine cu un apel către toate formațiunile politice pro-europene și unioniste, după alegerile generale noi, pentru a convoca un congresc comun, cu scopul de a crea o forță politică nouă, prin cuagularea tuturor unioniștilor și pro-europenilor. Declarațiile au fost făcute astăzi de către Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto simbol

Potrivit lui Chirtoacă, PL este gata să convoace acest congres chiar și pe 1 decembrie, cum a vorbit și anterior despre acest lucru.

În opinia sa, unirea tuturor acestor forțe în una singură ar da un beneficiu mult mai mare, analizând rezultatele de ieri a alegerilor generale noi, „care au demonstrat că pro-europenii și unioniștii, uniți într-o singură forță pot lua cel puțin 20 la sută din numărul total de voturi exprimate în cadrul unui scrutin”.

Referitor la rezultatul alegerilor din Capitală, Chirtoacă zice că „nici unul din cei doi candidați care au ieșit în turul doi - nici Năstase și nici Ceban nu meritau să ajungă. „Ceban este un sforar în CMC, scula lui Plahotniuc, care a dat și bani în campania electorală – o mie de euro la o biserică. Noi ne declarăm împotriva lui Ceban, împotriva lui Năstase și împotriva lui Dodon. Ei nu au ce căuta la șefia municipalității”, a spus Dorin Chirtoacă.

Astfel, Dorin Chirtoacă își îndeamnă electoratul să-l voteze în turul doi pe Andrei Năstase. „Votăm împotriva lui Ceban, nu pentru Năstase, dar împotriva lui Ceban", a specificat fostul prima de Chișinău.

Amintim că, la alegerile de ieri, PL a obținut trei mandate de consilier în Consiliul Municipal Chișinău și s-a situat pe locul trei la capitolul de voturi acumulate la funcția de primar general al Capitalei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile