Logo Realitatea.md

Chirtoacă publică conversația cu Grosu: ”ACUM a vrut să-și bată joc și a făcut-o”

28 Decembrie 2018, 13:39 // Politica

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a decis să facă ”lumină” în incidentul produs dintre PL și blocul electoral ”ACUM - PAS și PPDA”. Președintele liberalilor a postat pe pagina sa de Facebook câteva capturi din corespondența sa cu secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu drept argument că Maia Sandu și Andrei Năstase ”au vrut să-și bată joc și au distrus unitatea opoziției”.

“Cei care aruncați cu piatră, citiți corespondența dintre mine și Igor Grosu de la PAS/ACUM (numărul 4 în lista blocului pentru Parlament). Este absolut evident că nu a fost nicio întârziere din partea PL. Din păcate, ACUM a vrut să-și bată joc și a făcut-o. Astfel, într-o săptămână, au distrus unitatea opoziției și i-au făcut o favoare lui Plahotniuc. Rămâne pe conștiinta lor. PL a venit pe 16 decembrie cu decizia de susținere și de participare în ACUM, iar toată societatea s-a bucurat. Orice problemă ar fi apărut, inclusiv pretinsele "intârzieri", erau rezolvabile, dar ei au dispărut după 21 și nici la telefon nu au mai răspuns, pentru că aveau pregătita excluderea PL din ACUM, așa cum au anunțat pe 24”, a scris Dorin Chirtoacă.

Din imaginile postate de liberal se observă că inițial, pe data de 16 decembrie, atunci când Partidul Liberal a anunțat oficial că se alătură Blocului Electoral, condus de Maia Sandu (PAS) și Andrei Năstase (PPDA), Dorin Chirtoacă i-a scris secretarului general al PAS, Igor Grosu pentru a stabili a doua zi o întâlnire la sediul PLDM.

În zilele următoare, a urmat un alt schimb de mesaje. În special după ce Dorin Chirtoacă a primit un e-mail în care a fost anunțat că au rămas doar șapte circumscripții pentru care se pot bate liberalii, fiind vorba de circumscripțiile 1 - Briceni, 11 - Fălești, 18 - Orhei, 44 - Taraclia, 45 - Comrat, 47 - Camenca, Râbnița, Dubăsari, Grigoriopol, 49 - la est de Republica Moldova.

VEZI ȘI:

Reacția blocului ”ACUM Platforma DA și PAS” la acuzațiile PL

(video) Chirtoacă, către Sandu și Năstase: ”Chemați-mă la competiție, demonstrați că sunt bun pentru Ciukotka... dar să fie corect”

PL ar putea candida separat de ACUM. Ghimpu: ”Acest bloc este unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro UE”

Președintele liberalilor, supărat? Dorin Chirtoacă cere convocarea repetată a comisiei de meritocrație a blocului ”ACUM”

Lista liberalilor care ar putea candida din partea blocului electoral ”ACUM – Platforma DA și PAS”

Ce spune Chirtoacă despre presupusa listă a liberalilor care ar putea fi înaintați pentru blocul electoral ACUM

Ce se va întâmpla dacă PL nu va avea niciun candidat pe listele Blocului „ACUM”? Răspunsul lui Chirtoacă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile