Logo Realitatea.md

Chirtoacă spune în ce condiții ar putea candida pentru un nou mandat de primar al Chișinăului

19 Aprilie 2019, 08:01 // Politica

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, declară că dacă cetățenii își vor dori, atunci va lua în calcul opțiunea de a candida pentru un nou mandat de primar general al municipiului Chișinău. Potrivit IPN, liberalul spune că intenționează să întrebe cetățenii despre acest lucru prin intermediul internetului și presei. Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

„Vreau să văd care este punctul de vedere al cetățenilor, după care voi lua o decizie. Pentru mine nu este vorba de a candida în sine, dar de a reveni la serviciu. Eu am fost scos cu forța de la serviciu și nu mai este obiectiv în sine să câștig alegerile ca anterior. În condițiile în care cetățenii vor fi favorabili persoanei mele, atunci voi lua în calcul o asemenea opțiune”, a declarat liderul PL.

Dorin Chitoacă spune că ar candida din partea Partidului Liberal, chiar dacă și blocul ACUM își va înainta un pretendent. „Nu este vorba de partid, dar de persoană. Blocul ACUM sau altcineva trebuie să aducă o persoană cu pondere care să se vadă că are capacitate în comparație cu alți candidați, inclusiv subsemnatul, dacă voi fi, să tragă la cântar mai mult și să poată mai multe să rezolve pentru Chișinău”, a afirmat politicianul.

„Oricine ar candidat la ora actuală nu știu dacă s-ar descurca mai bine decât mine în ceea ce privește problemele Chișinău”, consideră Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a ocupat funcția de primar al Chișinăului timp de trei mandate, din 2007 până în 2018.Actualmente, este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin. El pledează nevinovat și afirmă că procesul său are caracter politic.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile