Logo Realitatea.md

Chirtoacă, supărat „foc” pe Guvernul Sandu. PL nu va participa la evenimentele dedicate Zilei Independenței în semn de protest (VIDEO)

26 August 2019, 15:17 // Politica

Partidul Liberal (PL) nu va participa la manifestațiile organizate de către Guvernul Sandu, dedicate cele de-a 28-a aniversare de la obținerea independenții Republicii Moldova, în semn de protest față de „politica fățarnică a actualei guvernări”, precum și față de vizita efectuată la Chișinău a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Despre aceasta a anunțat astăzi, președintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă.

Embed:

Anunțul a fost făcut de către Chirtoacă, după ce a adresat felicitări cetățenilor cu împlinirea a 28 de ani de la obținerea independenței.

„Felicitări tuturor cetățenilor cu ocazia sărbătorii care va avea loc mâine și pe 31 august, dar trebuie să vă aduc la cunoștință că Partidul Liberal nu va participa la aceste manifestații în semn de protest față de politica „mârșavă și fățarnică” a actualei guvernări. De ce au mai dat drapelul în bernă, dacă au autorizat venirea lui Șoigu la Chișinău? Asta este fățărnicie, ipocrizie. Nu au spus un cuvânt despre actele secrete semnate între URSS și Germania. Nu au înaintat nici o notă de protest Federației Ruse, nu au au luat nici o atitudine.

În semn de trădare și lașitate, în semn de trădare de patrie a lui Dodon noi nu vom participa la aceste manifestații. Să meargă ei să se arate cât de frumoși sunt. Noi nu avem  ce căuta lână ei. Nu așa se apără demnitatea și interesul național al unui popor”, a spus președintele PL.

Realitatea.md amintește că, mâine se împlinesc 28 de ani de când Republica Moldova și-a obținut independența. Evenimentul - Ziua Independenței va fi marcat de către autorități printr-un program de activități pe care îl puteți găsi AICI.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile