Logo Realitatea.md

Chișinău, în alertă azi: RTEC a retras de pe linie opt troleibuze de tip articulat, iar Parcul de Autobuze a pierdut 19 curse

11 Ianuarie 2019, 16:53 // Actualitate

Ninsoarea abundentă a ținut în alertă azi autoritățile. La ora actuală, situația pare să fi intrat în normalitate. Până acum, pe străzile capitalei au fost presurate peste o mie de tone de material antiderapant. Potrivit responsabililor de la Primărie, Exdrupo, Direcția locativ - comunală și Spații Verzi vor continua să muncească și la noapte.

Foto: chisinau.md

Cele mai mari dificultăți din trafic s-au făcut cel mai bine resimțite începând cu ora 07:00 dimineață, atunci când în Chișinău s-au format ambuteiaje enorme și situații de blocaj. 

Au fost înregistrate ambuteiaje mari pe străzile Meșterul Manole, Vadul lui Vodă, Alecu Russo, Ion Creangă și altele.

Regia Transport Electric a retras astăzi de pe linie opt troleibuze de tip articulat, pentru a evita blocarea acestora în trafic. Două troleibuze au fost implicate în accidente minore. 

Pe segmentele de drum în pantă, troleibuzele nu au putut să urce. Așa că rutele de pe strada Miorița au fost redirecționate pe strada Dokuceaev. Potrivit șefului RTEC, Dorin Ciornîi, troleibuzele au ajuns astăzi în toate suburbiile, doar că pe rute prescurtate. Mai exact, la Sângera și Stăuceni, timp de câteva ore, troleibuzele nu s-au deplasat până la stațiile terminus, ci doar până la intrarea în localități.

11 troleibuze au rămas dimineață blocate pe șoseaua Hâncești. Acestea au fost deblocate în o oră și 15 minute cu ajutorul unui greider și mașinilor de tracțiune. 

Acum, troleibuzele circulă pe itinerarul obișnuit, spre suburbii, însă cu abateri de la orar, din cauza ambuteiajelor.

Totodată, Parcul Urban de Autobuze a scos azi la linie 91 de autobuze. Din cauza condițiilor meteo, au fost pierdute 19 curse. Și unele rute de autobuze au circulat pe itinerare prescurtate. Este și cazul autobuzelor de pe ruta 46 și 26. Nouă autobuze cu remorcă au fost retrase de pe linie. 

Peste o sută de polițiști au activat azi pe străzile capitalei, la capacitate maximă. Pe străzi s-au înregistrat 55 de accidente. O singură persoană s-a ales cu traume. Majoritatea accidentelor s-a produs din cauza vitezei excesive și nerespectării distanței dintre mașini. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5865 0.0029%
USD USD 18.2036 -0.0549%
RUB RUB 0.2888 0.3475%
RON RON 4.3572 0.0712%
UAH UAH 0.6941 0.4196%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile