Logo Realitatea.md

Chișinăul, despre înmatricularea autoturismelor din regiunea transnistreană cu plăcuțe neutre

10 Iulie 2020, 16:34 // Auto

O serie de prevederi legate de înmatricularea autoturismelor din regiunea transnistreană cu plăcuțe neutre a fost examinată astăzi, 10 iulie, în cadrul ședinței Grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor.

Printre acestea se numără dinamica luării la evidență la punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport (PÎMT) din or. Râbnița și Tiraspol a autovehiculelor cu plăci și certificate de înregistrare de model neutru, precum și oportunitatea de a prelungi acțiunea legii privind înmatricularea autoturismelor din regiunea transnistreană, cu plăcuțe neutre.

Chișinăul a propus introducerea câtorva noi forme de programare la Centrele de înmatriculare, care prevăd termene de 7 zile, trei luni, înregistrare prealabilă și în baza „rândului fizic”.

Totodată, a abordat problema asigurării liberei circulații a populației și mijloacelor de transport și excluderea cazurilor de colectare a mijloacelor bănești sub formă de vinietă pentru autoturismele înmatriculate în Republica Moldova. În același timp, s-a propus adaptarea taxelor vamale și a impozitelor la nivelul plăților adoptate prin legislația națională.

Amintim că, din anul 2018, la Tiraspol și Râbnița au fost deschise două puncte de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană cu eliberarea unor plăcuțe și certificate de format neutru. Până în prezent, au fost eliberate peste 3600 de plăcuțe și certificate de înmatriculare a autoturismelor de format neutru (trei litere și trei cifre), care permit accesul autoturismelor din regiunea transnistreană în traficul internațional.

Chișinău a solicitat organizarea unei vizite de inspecție la cele două puncte de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană. La fel, printre problemele abordate s-a discutat despre mijloacele de transport prohibite și armonizarea unor taxe vamale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile