Logo Realitatea.md

Chișinăul prinde culoare! Desene cu elemente tradiționale, realizate pe un zid din centrul capitalei, într-un concurs de artă stradală (GALERIE FOTO)

15 Mai 2016, 15:42 // Actualitate
// Autor:  
Maxim Pulber

În centrul capitalei a apărut un zid cu picturi murale. Desenele cu elemente tradiționale au fost realizate pe unul din zidurile fostului Stadion Republican, fiind parte a unui concurs de artă stradală („street-art”) organizat în premieră în Republica Moldova cu prilejul „Zilei Europei”.

Concursul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Italiene, Delegaţia UE şi alţi parteneri, cu scopul de a promova arta murală, tinerii artişti care activează în acest domeniu, precum şi pentru renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE.

Ieri, în cadrul Orășelului European din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt au fost prezentate schițele proiectelor câștigătoare, înaintate anterior de participanți, unele dintre care au și fost deja realizate pe unul din zidurile care înconjoară fostul Stadion Republican din capitală.

Tot în cadrul concursului, elemente tradiționale au apărut și pe stația de troleibuz din preajmă.

Doritorii de a vedea desenele, le pot găsi pe zidului fostului Stadion Republican de pe strada București din capitală, tronsonul cuprins între străzile Izmail și Tighina.

Vedeți aici o GALERIE FOTO de la fața locului:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile