Logo Realitatea.md

Chişinăul va autoriza cinci staţii auto din regiunea transnistreană pentru testarea maşinilor care vor fi acceptate din septembrie în circuitul internațional

19 August 2018, 16:21 // Actualitate

Chişinăul va autoriza cinci staţii auto din regiunea transnistreană pentru testarea maşinilor care vor fi acceptate din 1 septembrie în circuitul internaţional. Subiectul a fost discutat la sediul Misiunii OSCE, în cadrul unei întâlniri a grupurilor de experţi de la Chişinău şi Tiraspol. 

Foto: captura video

Șefii celor cinci staţii de testare tehnică au frecventat cursurile de instruire ale Agenţiei Naţionale Transport Auto. În timpul apropiat, stațiile nominalizate urmează să obțină de la ANTA autorizațiile de activitate în domeniul inspecției tehnice a autovehiculelor.

Pe parcursul săptămânii viitoare se preconizează desfășurarea unei noi ședințe a grupurilor de lucru sectoriale în vederea continuării discuțiilor pe subiectul stațiilor de testare tehnică, precum și pe marginea asigurării funcționalității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol.

Amintim că posesorii de maşini din regiunea transnistreană vor primi plăcuţe neutre şi vor fi admişi în traficul internaţional începând cu 1 septembrie 2018. O decizie în acest sens a fost semnată în luna aprilie curent de către reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului, la Bender.

Mijloacele de transport vor avea plăcuțe auto neutre, cu numere de înmatriculare format din trei litere și trei cifre, și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională. Decizia vizează doar persoanele fizice.
 
Reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova.
 
Un autovehicul nu va putea avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport doar pe teritoriul Republicii Moldova.

VEZI ȘI:

Le vei cunoaște de la o „poștă”! Cum arată plăcuțele de înmatriculare cu care vor circula automobilele din Transnistria în traficul internațional (VIDEO)

Vicedirectorul ASP explică cum va decurge procedura de înmatriculare a mașinilor din Transnistria, cu numere neutre (VIDEO)

Guvernul a dat undă verde proiectului legii privind înmatricularea mașinilor din regiunea transnistreană cu numere neutre

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile