Logo Realitatea.md

Cinci candidați la funcția de deputat pe circumscripția din Hâncești s-au lansat oficial în cursa electorală (FOTO/VIDEO)

16 Februarie 2020, 14:56 // Politica

Candidații pentru fotoliul de deputat din circumscripția nr.38, Hâncești ai PAS - Olesea Stamati, PLDM - Anatolie Postolachi, PSRM - Ștefan Gațcan, PDM – Ion Mereuță și Mișcării Politice Unirea –Dorin Chirtoacă s-au lansat oficial în campania electorală.

Candidata PAS, Olesea Stamati, a afirmat că a acceptat propunerea de a candida dintr-un motiv simplu – „sunt mamă a trei copii și vreau să-i văd având succes și realizându-și potențialul aici în Moldova. Vreau să-i pot ajuta să-și crească nepoții aici în Moldova. Vreau să știu că nimeni nu le va prelua afacerile, nu îi va hrăni cu produse infectate și nu le va organiza dosare penale pe nedrept.Oamenii din Hîncești au aceleași probleme ca oamenii din restul Moldovei. Oamenii din Hîncești nu au locuri de muncă bine plătite și au pensii mici, în timp ce din Banca Națională s-a furat un miliard de dolari și nimeni nu a fost pedepsit. Oamenii din Hîncești merg pe drumuri rele și au acces la apă de proastă calitate, în timp ce din bugetul public în continuare se împart sute de milioane de lei companiilor lui Plahotniuc”, a conchis Stamati.

Anatolie Postolachi, candidatul PLDM a declarat că se obligă să reprezinte cu demnitate în Parlament interesele oamenilor din circumscripția Hâncești și să fie, în egală măsură, în serviciul tuturor cetățenilor Republicii Moldova. „Mă oblig să promovez politici de modernizare a satelor și orașelor noastre. Mă oblig să pledez ferm pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Fiți siguri, îmi voi onora angajamentul cu determinare și curaj, pentru că sunt hânceștean, iar hânceștenii sunt oameni de caracter care se țin de cuvânt”, a afirmat Postolachi.

Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice Unirea, a menționat că toate proiecte de legi și respectiv acțiuni, care să duce la creșterea salariului și a pensiei exact ca cele de peste Prut vor fi promovate de către acesta în Parlament. „Prin descentralizare financiară, creșterea bugetelor locale, finanțarea directă a primăriilor, colaborări și înfrățiri cu localități de dincolo de Prut din România, pentru a veni mai multe investiții și experiență administrativă vor fi câteva din obiectivele pe care le voi promova în calitate de deputat. De asemenea, măsuri pentru exodul populației, pentru tineri și vârstnici, măsuri prin care să aibă un viitor aici, iar cei plecați peste hotare să se poată gândi la un viitor acasă”, a spus Chirtoacă, la evenimentul de lansare în campanie.

Candidatul Partidului Democrat, Ion Mereuță, a declarat că că va avea un program pro-european pe care îl va consulate cu cetățenii fiecărei localități din circumscripție. Printre priorități, Ion Mereuță a vorbit despre necesitatea realizării un programe sociale și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, a spus că are o singură dorință – de a rezolva problemele oamenilor.

„Oamenii își doresc locuri de muncă, apă potabilă, condiții medicale și noi trebuie să le facem aceste condiții. Vom face condiții mai bune în centrele medicale, vom procura ambulanțe noi. Centrele de sanătate vor fi dotate cu ecografe, vom deschide farmacii în aceste centre de sănătate, în care vor fi medicamentele de prima necesitate. Programul „Un doctor pentru tine” se va derula în continuare”, a exclamat Gațcan.

Amintim că, alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești se vor desfășura pe 15 martie curent. Pentru funcția de deputat în această circumscripție vor lupta șapte candidați – șase partinici și unul independent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile