Logo Realitatea.md

Cinci inspectori ai ANTA şi un operator auto, reţinuţi după o serie de percheziţii la punctele mobile Sîngera şi Cimişlia (AUDIO)

14 Mai 2018, 19:40 // Societate

Cinci inspectori ai Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto (ANTA) şi un reprezentant al unui operator de transport rutier au fost reţinuţi, în după-amiaza de 14 mai, de ofiţerii CNA, procurorii anticorupţie şi investigatorii de la SPIA din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Reţinuţii sunt cercetaţi penal într-un dosar de corupţie în care sunt bănuiţi de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă.

Embed:

Potrivit materialelor procesului penal, s-a stabilit că inspectorii Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto, fiind dislocați în punctele mobile de verificare a încărcăturii camioanelor de mare tonaj (Sângera şi Cimişlia), ar fi implementat o schemă de estorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport rutier de mărfuri, primind de la fiecare camion sume între 200 şi 500 de lei

Banii ar fi fost pretinşi pentru a scuti transportatorii de tragerea la răspundere contravenţională pentru „încălcarea regulilor traficului de încărcături periculoase (explozive, uşor inflamabile, radioactive sau toxice), de mare gabarit sau supragrele cu vehicule”.

În cadrul urmăririi penale au fost întreprinse un şir de măsuri speciale de investigaţii în care au fost documentate acţiunile ilegale ale inspectorilor şi a unor operatori de transport rutier. Mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă au fost iniţiate şi conexate într-un proces comun.

Persoanele reţinute au fost escortate la sediul CNA pentru audieri. Cazul este documentat în continuare pentru identificarea întregului cerc de suspecţi. Procuratura anticorupţie conducere urmărirea penală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile