Logo Realitatea.md

Cinci raioane noi apar pe „harta Coronovirusului” din Republica Moldova! Unde au mai fost identificate cazuri de COVID-19

23 Martie 2020, 18:45 // Societate

Coronavirusul în Republica Moldova cuprinde o arie tot mai răspândită. Astfel, pe „harta Coronavirusului” apar un șir de raioane noi unde, până ieri, nu erau înregistrate cazuri de COVID-19. Astăzi au apărut informații despre infectări în raioanele Râșcani, Șoldănești, Dubăsari, Călărași și Orhei.

captură: gismoldova.maps.arcgis.com

Ministra Sănătății a informat azi despre 15 cazuri noi de COVID-19, menționând doar că patru sunt de import (două din Franța și câte unul din Ucraina și Cehia), dar și 11 cu transmitere locală, fără a preciza localitățile unde au fost identificate noile cazuri. Viorica Dumbrăveanu a spus doar despre un caz confirmat la o femeie însărcinată la Ștefan Vodă, dar și despre alte patru cazuri noi în regiunea transnistreană.

Totuși, comparând datele cunoscute anterior cu cele actualizate pe platforma online a Ministerului Sănătății, descoperim cel puțin patru raioane noi, fiind vorba despre Râșcani, Șoldănești, Dubăsari, Călărași și Orhei.

În raionul Râșcani au fost depistate două cazuri, în celelalte patru raioane fiind câte un singur caz pozitiv.

În prezent, cele mai multe cazuri pozitive identificate sunt din Chișinău (40), Hâncești (17), Căușeni (8), Ștefan Vodă (8), Ialoveni (6), raioanele din stânga Nistrului (6), numite pe platforma MSMPS ca „Teritoriile de Est”, dar și Soroca (5), Anenii Noi (4), Sângerei (3), Cantemir (2) etc.

Totodată, sunt 19 unități teritorial-administrative unde nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv cu Coronavirus, în mare parte fiind vorba de raioanele de nord ale țării și 

Platforma ArcGIS COVID-19 este una globală, fiind adaptată pentru Republica Moldova de către o companie locală la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Oficiul Coordonatorului Rezident ONU în Moldova.

Vedeți și: Șapte din zece persoane infectate cu Coronavirus în Moldova sunt din Chișinău și Hâncești. Alte date statistice privind COVID-19

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 -0.1920%
USD USD 17.5751 0.0319%
RUB RUB 0.2386 0.1259%
RON RON 4.3335 -0.2761%
UAH UAH 0.6337 0.3484%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile