Logo Realitatea.md

Cinci traficanți de droguri, încătușați de PCCOCS și INI. Probele acumulate în cadrul operațiunii (AUDIO/VIDEO)

09 Noiembrie 2018, 12:09 // Societate

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) au reținut cinci persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani. Acestea sunt suspectate de trafic de droguri în proporții deosebit de mari. 

Potrivit materialelor cazului investigat, o persoană originară din regiunea transnistreană, adică liderul grupării, a creat un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul Republicii Moldova.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse de procurorii PCCOCS și ofițerii INI, a fost documentată activitatea infracțională a persoanelor implicate, inclusiv cu efectuarea achizițiilor de control, prin procurarea marijuanei, heroinei, amfetaminei.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor, la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate cantități deosebit de mari de droguri (heroină), telefoane mobile folosite în activitatea infracțională și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală.

De asemenea, s-a stabilit că persoanele sunt implicate în comiterea diferitor ilegalități și transmit periodic mijloace bănești pentru visteria clandestină a lumii interlope „Obșceak”, gestionat de către lumea criminală din regiunea transnistreană.

În continuare, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul tragerii la răspundere penală și a altor membri ai grupului criminal organizat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei cinci suspecți riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie.

Citeste tot despre: INI, PCCOCS, reținere, trafic de droguri
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile