Logo Realitatea.md

Cine ar fi șoferul care l-a luat pe capotă pe deputatul Cebotari? Precizările Poliției

01 Iulie 2020, 22:15 // Politica

Șoferul care l-a luat pe capota mașinii pe deputatul Vladimir Cebotari, ar fi Oleg Ghiba, fost comisar adjunct la Comisariatul raional, Florești, un om din anturajul deputatului Eugeniu Nichiforciuc. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

„Surse care ne urmăresc ne-au informat că șoferul care l-a luat pe sus pe deputatul Vladimir Cebotari este Oleg Ghiba, fost comisar de Florești și un tip extrem de devotat lui Eugeniu Nichiforciuc. Iată cine își permite astfel de acțiuni”, a menționat moderatorul emisiunii Alex Cozer.

Oleg Ghiba este actualmente angajat al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Solicitat telefonic în cadrul emisiunii, Marin Maxian, șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție a declarat că „acest caz a fost înregistrat și va fi examinat de Secția accidente rutiere pentru a i se da o calificare juridică”.

Anterior, Poliția Națională a venit cu următorul comunicat de presă: „În legătură cu evenimentele care s-au petrecut, astăzi, la sediul Președinției și anume acțiunile unor deputați în Parlamentul Republicii Moldova care au blocat accesul pe teritoriul instituției, periclitând activitatea acesteia, precizăm că intervenția Poliției a avut loc la solicitarea parvenită la numărul unic 112 din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat, care a cerut suportul polițiștilor în vederea asigurării ordinii publice”.

„Acțiunile poliției au fost ghidate în strictă conformitate cu Legea 320/2012 cu privire la activitatea poliției și statutul polițistului, restabilind accesul pe teritoriul instituției cu respectarea principiului proporționalității, în strictă conformitate cu art.5 din Legea 218 privind modul de aplicare a forței fizice, a mijloacelor speciale și a armelor de foc. 

Toți cetățenii sunt egali în fața legii și sunt obligați să respecte legislația Republicii Moldova, indiferent de statutul deținut. Legea 39 despre statutul deputatului în parlament nu atribuie împuterniciri deputaților în astfel de situații. Persoanele care nu sunt de acord cu acțiunile Poliției le pot contesta, fără a opune rezistență sau a aplica forța fizică”, scrie în același comunicat.

Amintim că deputatul Vladimir Cebotari a fost luat astăzi pe capota unei mașini care a ieșit pe poarta Președinției în timp ce aștepta în fața instituției ca să afle dacă deputatul Ștefan Gațcan se află acolo și totodată încerca să vadă dacă deputatul nu va fi dus de acolo cu vreun automobil. La un moment dat, Vladimir Cebotari s-a pus în fața unei mașini care încerca să iasă din curtea instituției, iar șoferul nu a frânat, luându-l pe capotă, chiar în prezența polițiștilor.

La acest subiect:

(VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unui automobil care ieșea din curtea Președinției

În timp ce Cebotari era luat pe capotă, Gațcan își calmează prietenii dintr-un lan de viță de vie: Nu sunt sechestrat. Sunt bine, cu familia (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile