Logo Realitatea.md

Cine candidează pe circumscripția uninominală nr. 35, Căușeni: primari, deputați, juriști...

15 Februarie 2019, 06:00 // Alegeri

Pentru funcția de deputat în Parlament, pe circumscripția uninominală nr. 35, s-au înregistrat șapte candidați. Este vorba despre Grigorie Repeșciuc (PDM), Oleg Cuciuc (PSRM), Veaceslav Nigai (PCRM), Anatolie Zaremba (ȘOR), Anton Gamurar (ACUM), Ion Calmîc (PNL) și Zinaida Bolboceanu (PDA).

Colaj: realitatea.md

Circumscripția uninominală nr. 35 include 19 localități din raionul Căușeni (or. Căușeni, com. Baccealia, s. Chircăiești, s. Cîrnățeni, s. Coșcalia, com. Fîrlădeni, s. Grigorievca, s. Hagimus, s. Opaci, s. Plop-Știubei, s. Săiți, s. Sălcuța, s. Taraclia, s. Tănătari, com. Tănătarii Noi, s. Tocuz, com. Ucrainca, s. Ursoaia, com. Zaim) și o singură localitate din raionul Anenii Noi, satul Hîrbovăț.

Grigorie Repeșciuc, primarul orașului Căușeni, este primul în lista de vot. Acesta candidează din numele Partidului Democrat. De profesie este jurist. Vezi și declarația de avere.

Oleg Cuciuc este deputat în parlamentul Republicii Moldova și este al doilea în lista de vot. Candidatul este desemnat de Partidul Socialiștilor. Iată declarația de avere.

Veaceslav Nigai, vicepreședintele raionului Căușeni și este al treilea pe listă. Acesta este desemnat de Partidul Comuniștilor. Citește declarația sa de avere.

Anatolie Zaremba este al treilea pe lista de vot și este desemnat de Partidul „Șor”. De profesie este manager. Află mai multe din declarația de avere.

Anton Gamurar este al patrulea pe listă. De profesie este jurist, iar în prezent este pensionar. Candidatul este desemnat de Blocul ACUM. Vezi mai multe în declarația de avere.

Ion Calmîc este candidatul cu numărul cinci pe listă, desemnat de Partidul Național Liberal. Totodată acesta este și secretarul general al partidului. Este originar din orașul Calfa, raionul Anenii Noi. Află mai multe din declarația de avere.

Zinainda Bolboceanu, candidata desemnată de Partidul Democrația Acasă, este a șaptea pe listă. Originară din orașul Cojușna, raionul Strășeni, aceasta este de profesie pedagog, iar în prezent activează la Academia de Muzică Chișinău în calitate de conferențiar universitar interimar. Vezi și declarația de avere.

Inițial în cursa electorală s-au înscris opt candidați pe această circumscripție, însă Tamara Ambroci-Ivanov s-a retras din propria inițiativă.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile