Logo Realitatea.md

Cine candidează pe circumscripția uninominală nr. 8 Florești

10 Februarie 2019, 13:00 // Stiri

Pe circumscripția uninominală nr. 8 Florești, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, s-au înregistrat șapte candidați. Este vorba despre Eugeniu Nichiforciuc, Sergiu Groza, Grigore Cojocaru, Ghenadie Ladaniuc, Ludmila Crijanovschi, Iurie Țap și Anatolie Cărbune.

Colaj: realitatea.md

Circumscripția uninominală nr. 8 include 34 de localități din raionul Florești (or. Florești, or. Ghindești, or. Mărculești, com. Alexeevca, s. Băhrinești, s. Cernița, s. Ciripcău, s. Hoșernița, com. Cuhureștii de Jos, com. Cuhureștii de Sus, s. Cunicea, com. Frumușica, com. Ghindești, com. Gura Camencii, com. Gura Căinarului, com. Iliciovca, com. Izvoare, com. Japca, s. Lunga, s. Mărculești, s. Napadova, com. Prajila, s. Putinești, s. Rădulenii Vechi, com. Roșietici, s. Sănătăuca, com. Sevirova, s. Temeleuți, s. Tîrgu Vertiujeni, com. Trifănești, com. Vărvăreuca, com. Văscăuți, s. Vertiujeni și s. Zăluceni).

Primul pe lista de vot este Eugeniu Nichiforciuc, candidat desemnat de Partidul Democrat. În prezent este deputat în Parlament. De profesie e manager, medic. Află mai multe date biografice și declarația de avere a candidatului.

Al doilea pe listă este Sergiu Groza, candidat desemnat de Partidul Socialiștilor. Este, de asemenea, deputat în Parlament. De profesie este jurist. Citește datele sale biografice și declarația de avere.

Cu numărul trei pe lista de vot este Grigore Cojocaru, candidat desemnat de Partidul Comuniștilor. De profesie este inginer și politolog. În prezent este pensionar. Vezi datele biografice și declarația de avere.

Al patrulea pe listă este Ghenadie Ladaniuc, candidat desmneat de Partidul „Șor”. De profesie este montor electric pentru deservirea aparatelor industriale. În prezent este neangajat în câmpul muncii. Citește datele sale biografice și declarația de avere.

Ludmila Crijanovschi este a cincea candidată pe listă, desemnată de Partidul Nostru. De profesie este zootehnic, dar în prezent nu este angajată în câmpul muncii. Află mai multe date biografice și vezi declarația de avere.

Al șaselea pe listă este Iurie Țap, deputat în Parlament, candidat desemnat de Blocul ACUM. De profesie este pedagog. Iată datele biografice și declarația de avere.

Ultimul pe listă este Anatolie Cărbune, candidat desemnat de Partidul Liberal. De profesie este și el pedagog. În prezent este pensionar. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile