Logo Realitatea.md

Cine candidează pe circumscripțiile uninominale din municipiul BĂLȚI

11 Februarie 2019, 16:14 // Alegeri

Municipiul Bălți cuprinde două circumscripții unde vor concura 14 candidați înregistrați la cursa electorală pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Prin urmare, doar doi candidați vor putea ajunge în Parlament, unul ales pe circumscripția uninominală nr. 9 și altul pe circumscripția uninominală nr. 10.

Circumscripția uninominală nr. 9

Pe circumscripția uninominală nr. 9 candidează Serghei Buzurnîi, Alexandr Usatîi, Igor Himici, Elena Bordianu, Ivan Osoianu, Diana Grosu, Renata Grădinaru, Said-Muhmat Amaev.

Serghei Buzurnîi, primul în listă, este originar din satul Sdovoe, municipiul Bălți, iar de profesie este agronom. În același timp, acesta îndeplinește funcția de primar al satului natal. Citește datele biografice și declarația de avere a candidatului desemnat de Partidul Democrat.

Alexandr Usatîi, este candidatul cu numărul doi pe listă, desemnat de Partidul Socialiștilor. Este de profesie profesor și master în domeniul administrării publice. În prezent este directorul Fondul de binefacere „Soluție”, regiunea Bălți. Citește mai multe date biografice și declarația de avere.

Igor Himici, este al treilea pe listă și este desemnat de Partidul „Șor”. De profesie este jurist, iar în prezent ocupă funcția de administrator al SRL „Hișido”. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Elena Bordianu este a patra pe listă și este candidată desemnată de Blocul ACUM. De profesie, este profesoară de limba și literatura română. În prezent este coordonator de proiect la AO „Asociația Femeilor de Afaceri din mun. Bălți”. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Ivan Osoianu este candidatul cu numărul cinci pe listă și este desemnat de Partidul Nostru. Este economist de profesie, în prezent activând în calitate de director la ÎM „Aprovizionare”. Află mai multe date biografice și citește declarația de avere.

Diana Grosu este candidată independentă și se regăsește pe listă sub numărul șase. Fiind jurist de profesie, aceasta activează în calitate de expert în ahiziții publice la AO Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI. AFlă mai multe date biografice și vezi declarația de avere.

Renata Grădinaru este și ea candidată independentă. Este conducător de cerc în cadrul Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din municipiul Bălți. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Ultimul pe listă este Said-Muhmat Amaev, candidat desemant de Partidul Comuniștilor. De profesie este jurist, iar în prezent este profesor antrenor în cadrul ȘSS „B. Petuhov”. Vezi mai multe date biografice și găsește declarația de avere.

Pe circumscripția uninominală nr. 10 candidează Serghei Iordan, Alexandr Nesterovschi, Pavel Verejanu, Arina Spătaru, Elena Grițco și Serghei Rubțov.

Serghei Iordan este primul pe lista de vot și este desemnat de Partidul Democrat. În prezent activează în calitate de registrator șef în cadrul SCT Balti, Departamentul cadastru, IP „Agenția Servicii Publice”. Află mai multe date biografice și vezi declarația de avere.

Alexandr Nesterovschi este al doilea pe listă. Deputatul în Parlament este desemnat de Partidul Socialiștilor. Vezi și datele biografice și declarația de avere.

Pavel Verejanu este al treilea pe lista de vot, fiind desemnat de Partidul „Șor”. Actualmente este consilier în cadrul primăriei Orhei. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Arina Spătaru este a patra în listă și este desemnată de Blocul ACUM. De profesie este tehnolog, în industria ușoară. În prezent este directoarea companiei SRL „ARINA-S”. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Elena Grițco este candidata cu numărul cinci pe listă și este desemnată de Partidul Nostru. Totodată aceasta este președinta Fundației „Renato Usatîi”. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere.

Serghei Rubțov este ultimul candidat pe listă. Este primul secretar al Comitetului Central PCRM în municipiul Bălți, fiind desemnat de același partid. Află mai multe date biografice și declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile