Logo Realitatea.md

Cine este polițistul reținut de CNA?! Dezvăluirile unui deputat despre activitatea „strălucită” a acestuia

14 Ianuarie 2021, 11:33 // Actualitate

Neculai Petru, este polițistul reținut ieri de ofițerii Centrului Național Anticorupție, după ce ar fi cerut 11 mii de lei pentru a-l ajuta pe denunțător să soluționeze un dosar de căutare a soției sale. Deputatul PAS, Petru Frunze, care a fost și primar în satul Puhoi, raionul Ialoveni, susține că Neculai Petru a fost sectorist în localitatea condusă de acesta, perioadă în care a crescut infracționalitatea în sat datorită inacțiunilor polițistului, dar și a protecției pe care le-ar fi oferită făptașilor.


Foto: Petru Frunze/Facebook

Neculai Petru a activat în calitate de inspector de sector în satul Puhoi, raionul Ialoveni, în perioada când am activat în funcția de primar. În perioada când a activat în satul Puhoi, au fost comise cele mai multe infracțiuni. Dacă până a veni el în funcție au fost perioade de 10 luni când nu se fura nimic, sub activitatea lui se fura câte două gospodării timp de o săptămână, acest lucru a fost în perioada anului 2016. Având în considerație că în câteva luni, au fost furate zeci de gospodării și nici un caz descoperit, am  constatat implicarea directă a inspectorului în mușamalizarea cazurilor. Multe cazuri au fost tăinuite, deoarece făcea parte dintr-un grup de instabilitate condus de un fost pădurar, care aveau drept scop să compromită activitatea mea de primar pentru a conduce ei Primăria. Pe atunci aveau totul cu excepția funcției de primar”, povestește Petru Frunze.

 Deputatul afirmă că, Neculai Petru a fost implicat direct în cazurile de incendiere a mai multor automobile din satul Puhoi, inclusiv automobilul Primăriei. „Tot el a încercat să  mușamalizeze incendierea unui automobil al cărui proprietar a refuzat să achite taxă de protecție pentru investițiile unui cetățean al Italiei la construcția unui complex de piscine pentru copii în satul Puhoi. După un șir de solicitări să îl elibereze din funcție, Inspectoratul de Poliție Ialoveni l-a angajat în funcție de inspector de sector în satul Țipala, raionul Ialoveni. Imediat în satul Puhoi au încetat furturile din gospodării și au început în satul Țipala,  în două luni au fost cel puțin 12 furturi din gospodării, iarăși nedescoperite sau nici nu erau înregistrate”, mai scrie Frunze pe pagina sa de Facebook.

Potrivit parlamentarului, abia după ce în satul Țipala au început a crește cazurile de furt, imediat, după numirea în funcție de sectorist a lui Neculai Petru, Inspectoratul de Poliție Ialoveni a înțeles că inspectorul de sector comite abuzuri grave și au început să îl documenteze, fiind prins în flagrant. Totodată, s-a stabilit implicarea lui în cazul cu incendierea automobilului. Inspectoratul de Poliție Ialoveni l-a eliberat din funcție și i-a deschis un dosar penal. Neculai Petru, fiind dat în căutare generală a fugit în Germania.

Ulterior, peste o perioadă a fost reangajat și promovat în funcția de inspector în cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi. „Cum a fost posibil acest lucru voi afla printr-o interpelare la MAI. Voi solicita informații de la SPIA cum a scăpat de dosarul penal și cum a fost angajat la Inspectoratul de Poliție Anenii Noi având în considerație materialele acumulate de Inspectoratul de Poliție Ialoveni. Aceste personaje trebuie excluse din activitatea poliției. Ei discreditează poliția și pe polițiștii onești care își fac bine meseria. Voi solicita IP Anenii Noi și MAI să examineze în baza materialelor acumulate de IP Ialoveni și CNA eliberarea din funcție. Voi solicita SIS-lui să monitorizeze activitatea instituțiilor statului pentru a nu admite pe viitor ca acest individ să asigure securitatea cetățenilor și a statului”, a mai scris Petru Frunze.

Citeste tot despre: cna, Neculai Petru, Petru Frunze, polițist
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile