Logo Realitatea.md

UPDATE: Tancul sovietic de la Cornești a fost vopsit în culorile tricolorului (FOTO)

11 Ianuarie 2018, 10:38 // Life

UPDATE: Într-o postare pe pagina de facebook Expresul, socialiștii au menționat că tancul a fost readus la starea sa inițială. ”S-au găsit oameni buni și harnici, care deja au adus în ordine tancul de la Cornești”, au scris dânșii.

Și tancul, și postamentul, a fost vopsit din nou, iar despre cele întâmplate anterior amintește doar iarba uscată, care a rămas colorată în roșu, galben și albastru.

Totodată, socialiștii au anunțat că reprezentantul lor, deputatul Ghenadi Mitriuc, originar din raionul Ungheni, a făcut o interpelare către Inspectoratul de Poliție Ungheni pentru a investiga ”cazul dat de vandalism”.

Câteva kilograme de vopsea roșie, galbenă și albastră au fost aruncate, în aceste zile, peste tancul de la Cornești. Atât postamentul, cât și partea tancului care se vede din drum s-au ales astfel cu câte un… tricolor.

Vopseaua s-a prelins peste tot, iar recipientele goale au fost lăsate chiar lângă tanc. Judecând după numărul acestora, au fost folosite peste opt kilograme de vopsea, relatează Expresul.md

Primarul de Cornești, Vera Buga, a declarat că a auzit despre ceea ce s-a întâmplat cu acest tanc, dar, pentru că acesta nu se află în gestiunea primăriei, nu a intervenit în niciun fel. În plus, nu a fost depusă nicio solicitare, nicio plângere la primărie cu privire la acest incident, a subliniat ea.

Nimeni, deocamdată, nu știe cine sunt făptașii.

Potrivit publicației, tancul a fost instalat pe unul dintre dealurile de la Cornești într-o noapte, în anii '70 ai secolului XX.

Ani în șir, a fost lăsat în paragină, revenind în atenția publicului la finele anului 2016, când unii deputați socialiști au înnoptat lângă blidatul rusesc câteva nopți în șir, păzindu-l cică de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, care avea intenția să-l demonteze. 

Peste câteva luni, în primăvara anului 2017, socialiștii locali au vopsit tancul în verde și au lăsat pe el inscripția ”За родину!”  (”Pentru patrie”), fără să coordoneze această acțiune a lor cu specialiști în domeniu. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile