Logo Realitatea.md

Cine-i următorul, după Harunjen? Năstase, într-un video pe Facebook, de la bordul unui avion

11 Iulie 2019, 16:29 // Politica

Andrei Năstase, cel care a sesizat CSP cu privire la Eduard Harunjen, pare fericit că cel din urmă și-a dat demisia într-un final din funcția de procuror general. Ministrul de Interne a făcut un live pe Facebook de la bordul unui avion, la câteva minute de la anunțul propriu-zis.

În același timp, oficialul a adăugat că această demisie nu este îndeajuns și că trebuie reformat întreg sistemul, vizând-o în discurs și pe președinta CSP-ului, Angela Motuzoc.

Procurorul General și-a dat demisia! Din păcate, această demisie face parte dintr-un troc criminal cu CSP, iar acest aranjament prin care sistemul se opune schimbării demonstrează că lupta noastră pentru eliberarea Moldovei trebuie să continue, iar noi trebuie să fim la fel de vigilenți! Am spus încă de la preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne că demisia nu te poate absolvi de vinovății. Sesizarea mea cu privire la activitatea Procurorului General al Republicii Moldova a fost respinsă de o majoritate constituită din dorința toxică de a se opune schimbării. Acțiunile mele nu vizează oameni, ci caută să readucă la baza societății noastre principii și reguli care să garanteze reforma ireversibilă a sistemului juridic, al instituțiilor și valorilor care trebuie să ne guverneze corect și sănătos comunitățile și țara. Cei vinovați trebuie să răspundă. Cei care au tranzacționat demnitatea poporului trebuie să explice de ce au făcut acest lucru și trebuie să-și asume alegerile făcute. Nu despre Harunjen este vorba, nu despre toți cei asemenea lui care au călcat în picioare destine la comanda unuia sau altuia sau din proprie inițiativă este vorba. Este vorba despre NOI, toți ceilalți, care luptăm de ani de zile pentru dreptul nostru legitim la libertate. Este vorba despre viețile noastre, despre anii pierduți, despre teroarea în care ne-am crescut copiii. Este vorba despre modul în care ne-au stăpânit, ne-au jefuit și umilit, ne-au supravegheat viețile, ne-au urmărit, hăituit și interceptat telefoanele. Papa Ioan Paul al II lea a spus că “Adevărul nu se supune la vot!” Avea dreptate! CSP nu are și nu va avea niciodată puterea de a decide prin vot dacă un procuror este sau nu vinovat pentru cele greșit făcute sau, la fel de grav, pentru cele nefăcute! Demisia lui Harunjen nu-l va scăpa de judecata unei justiții independente. Așa cum CSP nu-și va mai putea apăra călăii. Vremurile se schimbă, așa și țara! Lumea întunecată a lui Plahotniuc se scufundă deja, iar Moldova noastră, a tuturor, va primi ceea ce i se cuvine! Adevărul!

Publicată de Andrei Nastase pe Joi, 11 iulie 2019

CITEȘTE ȘI:

Sesizarea lui Năstase împotriva lui Harunjen, acceptată de CSP pe un singur aspect

Eduard Harunjen a anunțat că-și dă DEMISIA

Președintele Dodon a semnat cererea de demisia a lui Harunjen

Maia Sandu: „Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile