Logo Realitatea.md

Cine minte? Dodon zice că instituțiile statului l-au informat că procedura de înstrăinare a activelor „Avia Invest” au fost blocate

29 August 2019, 13:02 // Economie

Șeful statului, Igor Dodon, a venit cu reacție față de ultimele informații apărute în presă, privind  presupusa finalizare a tranzacției de preluare de către un investitor străin a  acțiunilor „Avia Invest”, menționând că „la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, conducătorii tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia”.

„În legătură cu apariția în spațiul public a informației despre presupusa finalizare a tranzacției de preluare de către un investitor străin a „Avia Invest” – întreprindere, căreia guvernul Leancă i-a predat în mod criminal în concesiune Aeroportul internațional Chișinău, remarc următoarele.

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, convocat pe 23 august exclusiv pentru a discuta acest subiect de importanță majoră pentru țară, conducătorii tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia. Această situație este reflectată și în procesul-verbal al ședinței respective.

Tot timpul m-am pronunțat împotriva deciziei guvernului de a concesiona în 2013 aeroportul, deoarece prejudiciul material și riscurile de securitate națională aferente acestei scheme frauduloase sunt enorme. Aceiași poziție a fost exprimată și de conducerea guvernului în cadrul acelei ședințe a CSS.

Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate careva din instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței din 23 august, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Republicii Moldova”, este reacția președintelui țării.

Amintim că, săptămâna trecută, Igor Dodon, a declarat după ședința CSS, convocat special pe acest subiect, că autoritățile responsabile, au blocat procedura de înstrăinare a dreptului de gestionare și administrare a Aeroportului Internațional Chișinău de la o companie la alta.

Citeste tot despre: aeroport, Avia Invest, Dodon
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile