Logo Realitatea.md

Cine-s avocații care vor apăra deputatele ȘOR. Unul l-a apărat și pe liderul formațiunii

17 Septembrie 2019, 10:20 // Societate

Avocații Iulian Balan și Aureliu Colenco vor apăra drepturile deputatelor ȘOR, Marina Tauber și Reghina Apostolova, reținute de către procurorii și ofițerii anticorupție pentru 72 de ore. Cel puțin ei au fost cei care au făcut declarații de presă ieri.

Iulian Balan a declarat că nu ar exista nicio probă concludentă pentru care Marina Tauber să fie reținută, confirmând însă în același timp că s-au ridicat câteva documente din locuința deputatei, dar care-s irelevante. El a adăugat că va ataca ordonanța de reținere.

În același timp, Aureliu Colenco a precizat că deține mai multe secvențe video care arată că Reghina Apostolova a fost reținută, când încă nu era decizia Parlamentului cu privire la ridicarea imunității parlamentare.

Amintim că Iulian Balan este avocatul care l-a apărat și pe liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor, în dosarul BEM în care a fost condamnat la pușcărie. Acest dosar a fost pus pe pauză la Curtea de Apel Chișinău, după ce politicianul a dispărut fără urmă... în Israel.

Marina Tauber și Reghina Apostolova sunt bănuite că ar fi creat condiții necesare ca Ilan Șor să poată devaliza Unibank, în perioada când erau acționare ale băncii.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Marina Tauber a fost reținută de CNA. Susținătorii formațiunii au încercat să pericliteze operațiunea

Cum Reghina Apostolova a încercat să se baricadeze în mașină: Momentul reținerii

Robu în Parlament: În timpul apropiat, toate persoanele implicate în frauda bancară vor fi deferite Justiției

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile