Logo Realitatea.md

Cine sunt cei șase candidați pe circumscripția uninominală nr. 16, Ungheni

13 Februarie 2019, 06:00 // Stiri

Pe circumscripția uninominală nr. 16, Ungheni, s-au înregistrat șase candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pentru alegerile din 24 februarie. Este vorba despre Ludmila Guzun (PDM), Antonina Baraniuc (ȘOR), Ghenadie Mitriuc (PSRM), Haralampie Chilirov (PCRM), Octavian Țîcu (ACUM) și Alexandru Brînză (PL).

Colaj: realitatea.md

Circumscripția uninominală nr. 16 include 16 localități din raionul Ungheni (mun. Ungheni, com. Buciumeni, s. Cetireni, com. Cioropcani, s. Costuleni, com. Florițoaia Veche, com. Măcărești, com. Mănoilești, com. Morenii Noi, com. Petrești, com. Sculeni, com. Todirești, s. Unțești, com. Valea Mare, com. Zagarancea).

Ludmila Guzun este prima pe lista de vot. Președinta raionului Ungheni, este candidata desemnată de Partidul Democrat. De profesie este economistă. Vezi declarația de avere.

Antonina Baraniuc este a doua candidată pe listă, desemnată de Partidul „Șor”. Aceasta este și secretara-referentă a partidului. De profesie este profesoară. Citește și declarația de avere.

Ghenadi Mitriuc este al treilea pe listă, desemnat de Partidul Socialiștilor. În prezent este deputat în Parlamentul RM. De profesie este jurist. Află declarația de avere a candidatului.

Haralampie Chirilov este candidatul cu numărul patru pe lista de vot și este desemnat de Partidul Comuniștilor. De profesie este merceolog. Actualmente ocupă funcția de președinte al UCOOP Ungheni. Vezi și declarația sa de avere.

Octavian Țîcu, candidat desemnat de Blocul ACUM, este al cincilea pe lista de vot. Istoric de profesie, în prezent este cercetător științific coordonator la Institutul de Istorie. Vezi declarația sa de avere.

Alexandru Brînză este ultimul pe listă și este desemnat de Partidul Liberal. Candidatul este vicepreședintele raionului Ungheni. Citește declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile