Logo Realitatea.md

Cine sunt cei opt candidați pe circumscripția uninominală nr. 5 Glodeni? Candidează și un jurnalist

09 Februarie 2019, 14:28 // Stiri

Nouă candidați vor „lupta” pentru funcția de deputat în Parlament, pe circumscripția numărul 5 din orașul Glodeni. Este vorba despre Ion Leucă, Alexandr Minizianov, Irina Dvorjanscaia, Stela Onuțu, Mihai Corj, Ion Purice, Rodica Nemerenco, Nicolae Gorcea. Mai jos află ce localități include circumscripția uninominală nr. 5 și mai multe detalii despre fiecare candidat.

Colaj: realitatea.md

Circumscripția uninominală nr. 5 include 19 localități din raionul Glodeni (or. Glodeni, com. Balatina, s. Cajba, com. Camenca, s. Ciuciulea, s. Cobani, com. Cuhnești, com. Danu, s. Dușmani, s. Fundurii Noi, s. Fundurii Vechi, s. Hîjdieni, com. Iabloana, s. Limbenii Noi, s. Limbenii Vechi, s. Petrunea, s. Sturzovca, s. Ustia, com. Viișoara) și 9 localități din raionul Rîșcani (or. Costești, s. Aluniș, com. Braniște, s. Corlăteni, com. Gălășeni, com. Malinovscoe, s. Petrușeni, com. Răcăria, s. Singureni).

Primul în lista de vot este Ion Leuca, candidat desemnat de Partidul Democrat, care este și președintele raionului Glodeni. De profesie este istoric, manager și politilog. Află mai multe citind datele biografice și declarația de avere.

Al doilea în listă se regăsește Alexandr Minizianov, candidat desemnat de Partidul Socialiștilor. Este economist de profesie și activează în cadrul Întreprinderii Individuale „Minizianov plus”. Vezi datele biografice și declarația de avere.

Irina Dvorjanscaia este candidata cu numărul trei în lista de vot, desemnată de Partidul „Șor” Aceasta activează în calitate de administrator în cadul Î.I. „Ianița Dvorjanscaia”. Află mai multe date biografice și declarația de avere.

Cu numărul patru pe listă este Stela Onuțu, candidată desemnată de Partidul Nostru. Aceasta este și primărița orașului Glodeni, de profesie fiind juristă. Citește mai multe date biografice și declarația de avere.

Al cincilea pe listă este Mihai Corj, candidat independent. De profesie este jurist, inginer, specialist în relații internaționale. Activează în calitate de avocat, meditar și președinte în cadrul CA „Mihai Corj” și AO Institutul de Creație Legislativă „Lex Scripa”. Află datele biografice și declarația de avere.

Ion Purice este candidatul cu numărul șase în lista de vot, desemnat de Partidul Liberal. De profesie este medic și activează în calitate de Vicedirector medical la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.4 din Chișinău. Citește datele biografice și declarația de avere.

Cu numărul șapte în lista de vot este Rodica Nemerenco, candidată desemnată de blocul „ACUM Plaforma DA și PAS”. De profesie este jurnalistă, iar în prezent este producătoare de televiziune la TV Prim. Mai multe află citind datele biografice și declarația de avere.

Nicolae Gorcea este un candidat independent – ultimul în lista de vot. Originar din orașul Glodeni, de profesie este inginer, mecanic și politolog. În prezent îndeplinește funcția de director la SA „Faur-Constructor”. Află mai multe detalii citind datele biografice și declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile