Logo Realitatea.md

Cineva a mai fost deputat, altcineva încearcă pentru prima dată. Candidații de pe circumscripția nr.46, Ceadîr-Lunga

17 Februarie 2019, 20:45 // Politica

Cinci candidați pe circumscripția uninominală nr.46, Ceadîr-Lunga, se vor lupta pentru un fotoliu de deputat la alegerile parlamentare de la noi. Este vorba despre Vadim Delibatov de la PDM (nr.1); Fiodor Gagauz de la PSRM (nr.2); Svetlana Ivanova de la Partidul ȘOR (nr.3); candidații independenți Gheorghi Leiciu (nr.4) și Grigorii Cadîn (nr.5).

Candidatul democraților care se află primul pe listă, Vadim Delibatov, este economist de profesie. El activează în calitate de vicedirector la Administrația Gările și Stațiile Auto. Vezi aici ce venit a obținut anul trecut.

Cu nr.2 pe listă, este Fiodor Gagauz, candidatul socialiștilor. El este jurist de profesie și a mai fost deputat în Parlament. Citește și declarația sa de avere.

Următorul este candidata Partidului ȘOR, Svetlana Ivanova, care a indicat doar că are studii de economistă, lăsând declarația de avere pentru anul trecut cu spații goale. Vezi aici.

Gheorghi Leiciu este candidatul independent cu nr.4. El activează în calitate de profesor la Universitatea de Stat din municipiul Comrat. Citește și declarația sa de avere.

Ultimul pe listă este Grigorii Cadîn, la fel, candidat independent. El are studii de jurist și deține funcția de director la Public services agency din Ceadîr-Lunga. Declarația sa de avere poate fi citită integral aici.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile