Logo Realitatea.md

Ciocniri în Italia între manifestanții de extremă dreaptă și poliție. Strigau „Murim din cauza imigrației”

09 Februarie 2018, 09:16 // În lume

Mai multe incidente s-au înregistrat joi seară între manifestanţi ai micului grup de extremă dreaptă Forza Nuova şi forţele de ordine la Macerata, în centrul Italiei, unde sâmbătă a avut loc un atac armat cu tentă rasistă.

Foto simbol: DC News

În pofida interdicţiei de a manifesta, câteva zeci de membri ai Forza Nuova s-au adunat şi au încercat să forţeze cordonul de poliţişti, dotaţi cu bastoane şi scuturi, care i-au respins.

Circa 20 de manifestanţi au fost reţinuţi şi duşi la prefectura poliţiei, în timp ce unul, cu faţa plină de sânge din cauza unei lovituri cu bastonul, a primit îngrijiri, a constatat AFP.

Forţele de ordine au încercat să nu permită întâlnirea dintre aceşti militanţi de extremă dreaptă şi manifestanţi ai unor mici grupări de extremă stângă prezenţi în altă piaţă din acest orăşel aflat în centrul atenţiei după masacrul de la sfârşitul săptămânii trecute, scrie Agerpres.

Cuvântul de ordine al acestei manifestaţii a fost „Murim din cauza imigraţiei”, referindu-se la uciderea unei tinere italiene de 18 ani pentru care un nigerian a fost arestat.

Sâmbătă, Luca Traini, un simpatizant de extremă dreaptă în vârstă de 28 de ani, a deschis focul asupra mai multor imigranţi africani la Macerata, într-o tentativă de a răzbuna uciderea tinerei fete.

„Condamnăm ce a făcut, dar nu dorim să fie transformat într-un monstru”, a declarat joi seara la Macerata Roberto Fiore, liderul Forza Nuova, subliniind că Luca Triani „este şi el o victimă a acestei imigraţii necontrolate, cu mafia nigeriană care ţine sub control traficul de droguri”.

Prefectul din Macerata a decis să interzică orice manifestaţie în oraş într-o încercare de a reduce tensiunea, dar Forza Nuova a ignorat această interdicţie.

Mai multe asociaţii şi grupări de stânga au decis să organizeze sâmbătă o manifestaţie „împotriva fascismului”, de asemenea într-o tentativă de a trece peste interdicţia anunţată de prefect.

Citeste tot despre: ciocniri, fascism, imigrație, Italia, politia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile