Logo Realitatea.md

Ciocoi a discutat cu Michalko despre stadiul actual al relațiilor RM-UE

14 Decembrie 2019, 10:28 // Actualitate

În cadrul întrevederii cu Peter Michalko, șeful diplomației moldovenești Aureliu Ciocoi a dat asigurări că angajamentul Republicii Moldova de a continua implementarea Acordului de Asociere rămâne neschimbat.

Foto: mfa.gov.md

Potrivit ministrului de Externe, Guvernul este determinat să avanseze în procesul de reforme într-o manieră transparentă și eficientă. „Timpul pierdut în anul curent trebuie recuperat prin acțiuni hotărâte și orientate spre rezultate care să vizeze beneficii de durată”, se menționează în comunicatul ministerului.

În acest context, Ministrul Ciocoi a reliefat importanța începerii cât mai curând posibil a negocierii unei noi Agende de Asociere cu UE care să stabilească prioritățile cooperării cu UE în anii următori. Deschiderea pentru continuarea dialogului și cooperării exprimate cu ocazia întrevederii de Ambasadorul Michalko sunt relevante în acest sens.

Interlocutorii au efectuat un schimb amplu de opinii referitor la reforma justiției, combaterea corupției, programele de asistență pentru Republica Moldova, precum și planificarea agendei de cooperare RM-UE pentru anul viitor. De asemenea, a fost remarcată importanța activizării contactelor RM-UE, precum și amplificării cooperării sectoriale în varii domenii. Ministrul Aureliu Ciocoi a exprimat interesul Republicii Moldova de a diversifica relațiile economice cu UE și de a consolida cooperarea cu UE în domeniul securității energetice.

Citeste tot despre: Aureliu Ciocoi, Peter Michalko
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile