Logo Realitatea.md

Circa 400 de maidanezi din Capitală vor putea fi adăpostiți în zece voliere noi, date în exploatare recent (FOTO)

16 Februarie 2020, 09:35 // Societate

Zece voliere noi, cu suprafața de 800 m², amenajate pe teritoriul Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău, au fost date ieri în exploatare.

Foto: chisinau.md

În aceste voliere vor putea fi adăpostite adăugător circa 400 de animale maidaneze din Capitală.

Decizia de extindere a capacități Centrului au fost luată de Administrația Chișinăului pentru a soluționa problema numărului mare de animale prinse în stradă sau aduse de către voluntari, pentru sterilizare, care ulterior sunt ținute în voliere sub supraveghere pe perioada postoperatorie. 

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul evenimentului de dare în exploatare a volierelor  că scopul municipalității este de a controla numărul populației canine prin sterilizare, iar în prezent pe teritoriul Centrului se fac investiții, astfel ca animalele să fie întreținute în condiții umane. „Prea mulți ani acest subiect a fost neglijat de autorități. Ne dorim sterilizarea a circa o mie de câini pe parcursul lunii mai, curent, când reprezentanții Asociației Internaționale a Veterinarilor „World Vets", vor desfășura cea de-a doua misiune de sterilizare a animalelor fără de stăpân din Chișinău", a menționat Ion Ceban.

De asemenea, în cadrul evenimentului, edilul capitalei a înmânat diplome de onoare voluntarilor care au acordat asistență serviciilor municipale la sterilizarea animalelor.

Investiția municipalității în deschiderea noului complex de voliere este de circa 700 mii lei, surse alocate din bugetul local, iar lucrările de amenajare a obiectivului au durat două luni.

Menționăm că în anul 2018, Primăria Chișinău a inaugurat Centrul de gestiune canină din Capitală, prima instituție de acest fel din regiune. Centrul oferă servicii de sterilizare a maidanezilor și a fost amenajat pe teritoriul necropolei municipale, având o capacitate inițială de circa 100 de câini.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile