Logo Realitatea.md

Circa 60 de mii de lei, prejudiciu provocat ieri de deputați, în urma altercațiilor din Parlament. Greceanîi a cerut inițierea unei anchete

04 Decembrie 2020, 15:38 // Politica

După altercația de ieri, din sala plenului a Parlamentului între deputați, a fost provocat un prejudiciu de circa 60 de mii de lei. Anunțul a fost făcut astăzi, la începutul ședinței plenare de către Secretarul General al Parlamentului Adrian Albu.

Potrivit Secretarului General al Parlamentului, daunele se împart în două categorii: produse cu defect total - 16 mii lei și produse cu defect parțial - 46 mii lei. Astfel, Albu spune că suma totală a prejudiciului se ridică până la 60 de mii de lei.

„O parte din tehnică încă lucrează, dar sunt oxidate și în scurt timp nu vor mai funcționa. Pagubele totale sunt de 50-60 de mii de lei”, a spus Albu.

În replică, președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat că, „dacă se va continua așa așa, deputații o să fie nevoiți să căute să închirieze alte clădiri”.

De asemenea, Greceanîi a cerut Direcției juridice a Parlamentului să identifice cine se face vinovat de daunele provocate și să pornească o anchetă internă.

Precizăm că ieri au avut loc mai multe altercații în plenul Parlamentului între deputații din PAS, Platforma DA și cei din PSRM. Opoziția a încercat să protesteze față de includerea pe ordinea de zi a mai mult proiecte controversate, precum modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, de funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. Pentru faptul că nu au fost auziți, deputații din opoziție au protestat prin blocarea tribunei centrale și a prezidiului. Ulterior, situația a degenerat în altercații între parlamentari, iar în rezultat au fost distruse două microfoane de la masa prezidiului.  

Citeste tot despre: microfon, Parlament, prejudiciu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile