Logo Realitatea.md

Circulația pe bd. Ștefan cel Mare, redirecționată pentru minim încă 3 zile. Explicația Direcției transport cu privire la surparea asfaltului

03 Iunie 2016, 15:23 // Societate

Lucrările de reparație pe porțiunea unde s-a surpat asfaltul pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, vor dura până săptămâna viitoare, nu doar două zile, așa cum era anunțat inițial. Șeful Direcției generale transport public și cai de comunicație, Igor Gamrețki, a declarat pentru Realitatea.md că din cauza ploii intervenția echipelor de lucrători se complică. Din același motiv, șeful Direcției transport nu poate da un termen exact când va fi soluționată problema, însă estimează că circulația transportului pe bulevardul central ar putea fi reluată cel mai devreme luni sau deja miercuri, în funcție de cum va fi vremea.

Igor Gamrețki a menționat că problema are o vechime de 4-5 ani și că acum s-au depistat mai multe porțiuni unde ar putea apărea asemenea fisuri în această zonă, și chiar dacă incidentul de ieri a creat neplăceri, partea bună în opinia sa este că problema s-a descoperit acuma și nu la următoarea etapă de executare a lucrărilor, când situația se putea complica și mai mult. 

Ieri porțiunea unde s-a surpat asfaltul, a fost acoperită cu piatră pentru a putea face posibilă circulația automobilelor. 

Șeful Direcției transport a anunțat că vor cere să fie emisă o dispoziție prin care lucrările date să fie efectuate de asemenea de către compania „Delta”, care se ocupă de reconstrucția bulevardului central, indiferent cui ar aparțin rețelele date, pentru ca într-un final să fie un singur responsabil de calitatea acestora.

Cu privire la lucrările de reconstrucție a bulevardelor Ștefan cel Mare, Negruzzi și a străzii Alecsandri, Igor Gamrețki a specificat că au fost temporar stopate toate lucrările, până când condițiile meteo vor permite reluarea acestora. 

Menționăm că ieri, pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău în regiunea străzilor Armenească şi Vasile Alecsandri s-a surpat o parte din asfalt de pe carosabil, iar circulația troleibuzelor a fost redirecționată pe strada București.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile