Logo Realitatea.md

Circumscripția uninominală nr.13: Dintre cine vor putea alege locuitorii din Rezina și Șoldănești

12 Februarie 2019, 07:20 // Alegeri

Șapte persoane candidează la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr.13, Rezina. Este vorba despre Eleonora Graur de la PDM (nr.1); Leonid Nauc de la Partidul ȘOR (nr.2); Valeriu Ciorici de la PSRM (nr.3); Serghei Cataranciuc de la Blocul ACUM DA PAS (nr.4); Elena Macrii de la PCRM (nr.5); candidatul independent Ion Perciun (nr.6) și Galina Andrieș de la Partidul Național Liberal (nr.7).

Eleonora Graur, candidata din partea democraților, este cu nr.1 pe listă. Aceasta a ocupat funcția de președintă a raionului Rezina, de profesie fiind economistă. Citește aici ce a indicat în declarația de avere.

Cu nr.2 pe listă este Leonid Nauc de la Partidul ȘOR. Candidatul este jurist și are funcția de șef-manager al unui hotel. Declarația sa de avere poate fi văzută integral aici.

Următorul candidat, cu nr.3, este Valeriu Ciorici din partea socialiștilor. El a indicat la date biografice că este pensionar, dar de profesie este la fel economist. Vezi declarația sa de avere.

Serghei Cataranciuc este candidatul din partea Blocului ACUM DA PAS cu nr.4 pe această circumscripție. Acesta este profesor în cadrul Universității de Stat din Moldova. Pentru a citi declarația sa de avere, accesați aici.

Cu nr.5 urmează Elena Macrii de la comuniști. Ea nu este angajată în câmpul muncii, dar are studii de asistentă socială. Ce a indicat în declarația de avere, vezi aici.

Urmează cu nr.6 candidatul independent Ion Perciun, care la fel a indicat că nu este angajat în câmpul muncii. Acesta în schimb are studii de inginer-urbanist. Citește și declarația sa de avere.

Galina Andrieș din partea Partidului Național Liberal este ultima candidată de pe această listă. Ea la fel nu este angajată în câmpul muncii, însă a indicat că este pedagog de profesie. Vezi ce a mai indicat în declarația sa de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile