Logo Realitatea.md

Circumscriția uninominală nr.45, Comrat: Șapte persoane concurează la parlamentare

17 Februarie 2019, 17:05 // Politica

Alexandr Suhodolski de la PSRM (nr.1); Fiodor Mincu de la PDM (nr.2); Nina Dimoglo de la Partidul ȘOR (nr.3); Nicolai Dudoglo, candidat independent (nr.4); Dmitrii Levintii de la Partidul Nostru (nr.5); Ivan Cîlicic de la PCRM (nr.6) și Tatiana Ursu de la Blocul ACUM DA PAS (nr.7) sunt cei șapte candidați la funcția de deputat în Parlament pe circumscripția uninominală nr.45, Comrat.

Alexandr Suhodolski, candidatul din partea socialiștilor care se află primul pe lista circumscripției menționate, este jurist de profesie. El a indicat că deține funcția de vicespeaker al Adunării Popularii din Găgăuzia, dar ce a mai indicat în declarația sa de avere, vezi aici.

Cu nr.2 pe listă este candidatul democraților, Fiodor Mincu. Deși are studii în matematică și fizică, acesta activează în calitate de șef al oficiului teritorial de informare a Parlamentului din Comrat. Declarația sa de avere.

Nicolai Dudoglo este candidatul independent cu nr.3 pe listă. El este pedagog de profesie, dar venitul pe anul trecut la obținut, activând în Parlament. Cel puțin așa a indicat în declarația sa de avere.

Nina Dimoglo de la Partidul ȘOR este următoarea pe listă. Ea a scris că are studii de juristă și activează în calitate de jurnalistă. Candidata a indicat în declarația sa de avere că are un salariu de puțin peste 4.000, însă anul trecut s-a făcut cu 55.000 de lei la ziua sa de naștere. Declarația de avere integrală poate fi citită aici.

Dmitrii Levintii este cu nr.5 pe listă. Candidatul din partea Partidului Nostru la parlamentare activează în calitatea de inginer la Termostal Imex. Citește aici și declarația sa de avere.

Cu nr.6 pe lista circumscripției apare Ivan Cîlicic, candidatul comuniștilor. El a scris că de profesie este inginer-economist ieșit la pensie. Declarația sa de avere.

Ultima pe listă este candidata Blocului ACUM DA PAS, Tatiana Ursu, care a indicat că are studii superioare, dar fără a da mai multe detalii. În declarația sa de avere, a mai scris că anul trecut a obținut un venit de 9.000 de lei, activând în calitate de casier la o companie.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile