Logo Realitatea.md

Citate din înregistrarea audio dinaintea uciderii lui Khashoggi: „Dă-mi drumul la mână! Ce faci?”

21 Noiembrie 2018, 10:52 // În lume

Site-ul de știri Haberturk a publicat primele citate din înregistrarea audio cu ultimele momente dinaintea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit haaretz.com.

Foto: haaretz.com

„Dă-mi drumul la mână! Ce faci?”, spune Khashoggi. Cel mai probabil că jurnalistul a fost înhățat de patru bărbați din comandoul însărcinat cu asasinarea sa, la intrarea în biroul A, de unde se luau vizele.

Apoi, acesta ar fi fost dus în biroul B, unde au venit încă 3 indivizi, inclusiv presupusul lider ucigașilor, Maher Abdulaziz Mutreb. „Trădătorule! Vei fi tras la răspundere”, îi spune acesta lui Khashoggi, potrivit înregistrării consultate de Haberturk. O altă persoană este identificată drept consul general al Arabiei Saudită, Mohammad al-Otaibi.

Sursa citată mai scrie că, în rest, pe bandă se aude întreg scandalul care a precedat uciderea jurnalistului, care a și fost torturat.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a respins relatările conform cărora prinţul moştenitor Mohammed bin Salman este cel care a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Mass-media americane au relatat recent că CIA a ajuns la concluzia că Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Khashoggi, editorialist la Washington Post şi un critic dur al prinţului moştenitor saudit.

VEZI ȘI:

Ultimele cuvinte rostite de Jamal Kashoggi, înainte să moară! Chinul ar fi durat șapte minute

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile