Logo Realitatea.md

CMC a creat 2 grupuri de lucru: Unul pentru modernizarea Pieței Centrale, iar altul pentru elaborarea conceptului de parcări

19 Mai 2020, 18:38 // Actualitate

Un grup de lucru pentru modernizarea Pieței Centrale, iar altul pentru elaborarea conceptului de parcări și parcaje auto a fost creat astăzi de Consiliul Municipal Chișinău (CMC).


Grupul va veni cu propuneri pe marginea conceptului de modernizare a Pieței, iar până în data de 10 iulie se propune ca acesta să fie prezentat în ședința CMC, transmite IPN.

Grupul pentru modernizarea Pieței Centrale este format din nouă consilieri municipali, membri ai executivului local și reprezentanți ai societății civile.

Amintim că, recent, primarul Ion Ceban, a prezentat conceptul de modernizare a Pieței Centrale într-o conferință de presă. În urma modernizării, se estimează că întreprinderea ar putea ajunge la o cifră de afaceri de peste un milion de lei pe lună. La intrarea în Piața Centrală vor fi instalate panouri interactive, cu informații actualizate privind locurile comerciale disponibile, costul locațiunii și localizarea acestora. Se propune revizuirea și aprobarea metodologiei de stabilire a tarifelor pentru oferirea în locațiune a unităților comerciale. Se va schimba pavajul, reînnoi utilajul și se va acoperi piața.

Referitor la grupul de lucru cu privire la elaborarea conceptului de parcări și parcaje auto, acesta va veni cu propuneri pentru a asigura:

- Elaborarea conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată;

- Organizarea consultărilor publice pe marginea conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată;

- Elaborarea proiectului de decizie cu privire la aprobarea conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată până în data de 31 august 2020;

- Elaborarea propunerilor în vederea creării/modificării cadrului normativ, care vizează domeniul parcărilor și parcajelor auto cu plată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile