Logo Realitatea.md

CMC a votat. Primăria Capitalei va avea o nouă Direcție, după ce au fost comasate două entități de acest gen

05 August 2020, 18:34 // Societate

Primăria Capitalei va avea o nouă Direcție, după ce ieri, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), consilierii au votat un proiect de decizie privind constituirea Direcției generale economie, comerț și turism, prin comasarea a două entități de acest gen.

Noua subdiviziune structurală a fost instituită în rezultatul fuziunii Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii și a Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale. Totodată, a fost aprobat și Regulamentul de organizare și funcționare a subdiviziunii nou create.

Comasarea celor două direcții ale CMC reprezintă o primă etapă din cadrul unui proces complex de reformare a structurii APL a municipiului Chișinău, ce urmează a fi efectuat și vine în contextul implementării principiilor europene de administrare și asigurarea prestării serviciilor publice de calitate pentru locuitorii orașului. 

Conform deciziei adoptate de aleșii locali, subdiviziunea nou creată va include o secție care se va preocupa de dezvoltarea și promovarea municipiului Chișinău ca destinație turistică. Totodată, urmează a fi optimizate și eficientizate activitățile direcțiilor și secțiilor existente din componența celor două entități supuse procesului de reorganizare.

Direcția generală economie, comerț și turism nu implică modificarea numărului de angajați.

Citeste tot despre: Chisinau, CMC, direcție, Primărie, votat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile