Logo Realitatea.md

CNA sărbătorește 18 ani de activitate. Mesajul directorului pentru angajații instituției

06 Iunie 2020, 11:07 // Societate

Directorul Centrului Național Anticorupție (CAN), Ruslan Flocea, a adresat un mesaj angajaților cu ocazia zilei profesionale a Centrului.

Foto: CNA

„Stimați colegi, doamnelor și domnilor ofițeri, dragi prieteni!

Astăzi avem un nou prilej de a ne simți mândri de activitatea pe care o desfăsurăm în serviciul țării și societății, de a ne simți parte a unei echipe puternice de profesioniști și de a ne aminti că, de 18 ani, Centrul Național Anticorupție, este familia noastră.

Pe parcursul acestor ani, am demonstrat că avem un potențial enorm și că putem acționa ca o echipă consolidată, puternică și unită. Împreună am scris istorie. Sunt convins că avem un destin frumos și ani mulți înainte în care să arătăm tuturor că CNA este și va rămâne o instituție de elită, destoinică și demnă de încrederea societății.

Dragi colegi, din numele meu personal, vă doresc multe succese profesionale, împliniri, realizări frumoase și căldură din partea familiei și a oamenilor dragi.

La mulți ani, CNA! Sănătate, curaj și dârzenie tuturor!”, se arată în mesajul directorului CNA.

Centrul Naţional Anticorupţie este succesorul de drept al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei - instituţie, creată la 6 iunie 2002, prin fuzionarea Direcţiei poliţie economico-financiară şi Direcţiei anticorupţie ale Ministerului Afacerilor Interne, Gărzii Financiare şi Departamentului Control Financiar şi Revizie de pe lângă Ministerul Finanţelor.

Crearea Centrului a fost determinată, în primul rând, de necesitatea edificării unei structuri de stat eficiente, scopul principal al căreia a fost de a combate infracţiunile economice și corupţia din Republica Moldova.

La 1 octombrie 2012 a fost aprobată Legea cu privire la reformarea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţie, iar astfel, fostul CCCEC a devenit Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). Crearea noii agenţii anticorupţie, cu atribuţii exclusive de prevenire şi contracarare a actelor de corupţie, a fost o condiţie impusă de Uniunea Europeană pentru liberalizarea regimului de vize.

Citeste tot despre: cna, mesaj de felicitare, Ruslan Flocea
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile