Logo Realitatea.md

Coaliția de guvernare s-a întâlnit aseară. A fost prezent Chicu și Dodon. Au convenit despre 250 mil. de lei pentru agricultori

28 Iulie 2020, 08:17 // Economie

Deputații PDM și PSRM s-au întrunit ieri, 27 iulie, în ședință de lucru, la care au participat și premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Aceștia au discutat despre situația din țară, ultimele schimbări pe scena politică, dar și despre ultimele evoluții privind situația pandemică, se anunță într-un comunicat emis presei spre seară.

Membrii fracțiunilor parlamentare PDM și PSRM au semnalat situația cu care se confruntă agricultorii, inclusiv în urma secetei din acest an, dar și protestele organizate recent de aceștia.

În urma discuțiilor, premierul a comunicat că Guvernul este gata să ajute fermierii, iar în următoarele zile Executivul va avea întâlniri și discuții cu reprezentanții sectorului agricol. A anunțat că deja au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură, bani care ar urma să ajungă la agricultori.

Totodată, Ion Chicu a menționat că misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind un nou program pentru 3 ani. Astfel, Republica Moldova va obține acces la o asistență financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari. Noul program are drept scop inclusiv susținerea relansării economiei naționale în contextul COVID-19.

Deputații PD și PSRM s-au interesat de ultimele evoluții în ceea ce privește gestionarea crizei pandemice, întrucât situația pare să se înrăutățească în ultimele săptămâni.

La rândul său, Ion Chicu a menționat că sistemul medical face cu greu față situației, medicii luptă cu dedicație pentru sănătatea fiecărui pacient. 

Este de menționat că, în comunicatul PDM, nu scrie nimic despre ce a spus șeful statului, Igor Dodon, la această întrevedere a coaliției de guvernare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile